Publikavimo data: 2024-05-25
Moliūgų keksiukai
Moliūgas yra labai naudinga daržovė. Ji valo organizmą nuo toksinų ir nuodingų medžiagų, mažina kraujospūdį, didina hemoglobino kiekį, stimuliuoja imunitetą. Iš moliūgo ruošiama daugybė patiekalų: iš jo gaminamos sultys, jis kepamas ir troškinamas, dedamas į karštus ir šaltus patiekalus. Moliūgų kepiniai - tai galimybė palepinti save ir artimuosius gardžiais ir kvapniais kepiniais nebijant priaugti papildomo svorio. Rinkdamiesi moliūgą koldūnams, pirmenybę teikite saldžioms veislėms su ryškiai oranžiniu minkštimu.
Žingsnis 1
Pagaminkite moliūgų pagrindą. Giliame dubenyje išplakite trynius su moliūgų tyre, supilkite pusę cukraus, suberkite citrinos žievelę ir sultis bei druską. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite mielių pagrindą. Atskieskite sausas mieles šiltame vandenyje, suberkite likusį cukrų ir išmaišykite. Palikite pastovėti 10 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite pagrindus ir užminkykite tešlą. Sujunkite moliūgų ir mielių pagrindus ir dalimis suberkite miltus, išminkykite vientisą tešlą. Konsistencija turi būti lipni ir drėgna. Gilų dubenį ištepkite augaliniu aliejumi, įdėkite tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pakilti. Tada tešlą išminkykite ir palikite dar 30 minučių.
Žingsnis 4
Iškepkite moliūgų keksiukus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dviem šaukštais, pamirkytais vandenyje, iš gabalėlio tešlos suformuokite rutuliuką. Suberkite į aliejų ir kepkite ant šiek tiek mažesnės nei vidutinės ugnies, kol paruduos. Kepdami gaminį kelis kartus apverskite. Tada padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Kategorijos