Publikavimo data: 2024-05-19
Spragėsiai orkaitėje
Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį ir supilkite į jį pieną. Tada į pieną suberkite sausas mieles ir išmaišykite ingredientus. Ištirpinkite sviestą ir įmaišykite jį į skystą tešlos pagrindą. Tada įberkite pusę reikiamo miltų kiekio ir išminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Tada dubenyje įmuškite vieną vištos kiaušinį ir suberkite likusius miltus. Užminkykite tirštą tešlą.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite rutulį ir įdėkite į gilų dubenį. Uždenkite maistine plėvele ir palikite valandai pakilti. Tešla turėtų pakilti ir padidėti.
Žingsnis 4
Paruoškite švarų paviršių darbui su tešla. Nuo tešlos nuimkite maistinę plėvelę ir ją plonai iškočiokite ant darbinio paviršiaus.
Žingsnis 5
Iš tešlos specialia forma išpjaukite keksiukus. Iš likusios tešlos iškočiokite rutulį, vėl iškočiokite ir padarykite dar kelias koldūnų formas.
Žingsnis 6
Atskirame dubenyje sumaišykite cukrų ir maltą cinamoną. Paruoškite švarią kepimo skardą ir išklokite ją kepimo pergamentu. Ant kepimo pergamento sudėkite keksiukus ir patepkite tešlą kiaušinio baltymu. Ant viršaus pabarstykite cukraus ir malto cinamono mišiniu.
Žingsnis 7
Kepkite keksiukus 180 C temperatūros orkaitėje 15-20 minučių. Tada išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir palikite koldūnus 10 minučių atvėsti. Paruošta!
Kategorijos