Publikavimo data: 2024-05-26
Duonos raugas
Visus raugo užkandžius galima suskirstyti į rauginius ir be raugo. Kiekvienas variantas turi savų privalumų ir trūkumų. Pavyzdžiui, duonos raugas ant mielių ruošiamas labai paprastai ir greitai, todėl nereikia laukti ilgo rūgimo proceso. Patiekalo sudedamosios dalys yra mielės, duonos trupiniai, cukrus, raugas ir vanduo. Paruoškite duonos ant mielių raugą pagal mūsų receptą!
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite pusę reikiamo vandens, džiūvėsėlius ir cukrų.
Žingsnis 2
Likusiame karštame vandenyje ištirpinkite mieles.
Žingsnis 3
Sumaišykite mieles, cukrų ir džiūvėsėlių mišinį.
Žingsnis 4
Gerai išmaišykite mišinį.
Žingsnis 5
Uždenkite dubenį su raugu maistine plėvele ir palikite raugti 24 valandas kambario temperatūroje.
Žingsnis 6
Duonos mielių raugas paruoštas!
Kategorijos