Publikavimo data: 2024-01-20
Dvigubas šokoladinis keksas. receptas
Šokoladinis pyragas - mėgstamas ne tik aistringų saldumynų mėgėjų, bet ir šeimininkių, vertinančių paprastus ir skanius patiekalus. Vieno šio deserto recepto nėra, o jo paruošimo variantų skaičius jau seniai viršijo tuziną. Mūsų recepte išlaikėme visus pagrindinius keksiuką sudarančius komponentus, o jo paruošimo procesą padarėme kuo greitesnį.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Ištirpinkite margariną puode ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje. Kitus ingredientus paruoškite taip, kaip aprašyta recepte.
Žingsnis 2
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir viską išplakite mikseriu arba plaktuvu iki putų.
Žingsnis 3
Į kiaušinius pakaitomis supilkite margariną ir pieną, nuolat plakdami mikseriu.
Žingsnis 4
Į tešlą atsargiai, dalimis, nuolat maišydami suberkite miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Šiek tiek kakavos palikite papuošti, šiuo etapu galite įberti prieskonių.
Žingsnis 5
Kepimo formą ištepkite ištirpintu sviestu, margarinu arba augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą į formą ir kepkite 40 minučių 180 °C temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 6
Išimkite keksiuką iš orkaitės ir aptepkite jį šokoladiniu glajumi. Tada leiskite glajui įsigerti į tešlą ir gausiai pabarstykite likusiais kakavos milteliais. Šiuo etapu keksiuką galite papuošti smulkintais riešutais ir džiovintais vaisiais.
Žingsnis 7
Keksą patiekite šiltą, supjaustytą gabalėliais, papuoštą cukraus pudra, šviežiomis uogomis ir mėtų lapeliais.
Kategorijos