Džemų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Džemų pyragas

Pyrago su uogiene orkaitėje receptas žingsnis po žingsnio yra labai paprastas. Galite dėti bet kokios uogienės arba pasigaminti jos patys. Kepant smėlio tešla gali sutrupėti. Esant aukštesnei nei +25 laipsnių temperatūrai, tešloje esantis sviestas suminkštėja ir gali atsiskirti nuo kitų produktų. Norint sutvarkyti tokią tešlą, reikia ją gerai atvėsinti, o sviestą dėti jau šiltą ir minkštą. Tada pyragas bus skanus, o lengva smėlinė tešla atsiskleis sodriu uogienės skoniu.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
364 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
56 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.38/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Džemų pyragas Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite sviestą, cukrų ir vanilę. Po vieną įmuškite kiaušinius. Kiekvieną kartą gerai išmaišydami dalimis suberkite miltus ir kepimo miltelius. Išminkykite minkštą, elastingą tešlą. Padalykite tešlą į dvi dalis: vieną didelę, kitą - 2 kartus mažesnę. Mažesnę dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldiklį 60 minučių.

Žingsnis 2

Džemų pyragas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą ir kepimo indą. Kepimo formą lengvai patepkite aliejumi, didžiąją dalį tešlos tolygiai paskirstykite po formą, kad suformuotumėte šonus. Kol tešla stingsta šaldiklyje, formą su tešla įdėkite į šaldytuvą. Į formą šaukštu dėkite sluoksnį uogienės ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių.

Žingsnis 3

Džemų pyragas Žingsnis 3
Pašaukite pyragą į orkaitę kepti. Išimkite užšaldytą tešlos dalį ir sutarkuokite ją stambia tarka, užpildydami visą uogienės paviršių. Ant viršaus pabarstykite 1 šaukštelį cukraus pudros, kad apskrudusi karamelės plutelė būtų apetitiškesnė. Įdėkite formą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos