Publikavimo data: 2024-04-03
Džiovinti abrikosai
Džiovinti abrikosai - tai vitaminų ir mikroelementų lobynas. Džiovintus abrikosus galima valgyti kaip sveiką užkandį arba dėti į salotas, mėsos patiekalus ar vitaminų mišinius. Abrikosuose gausu skaidulinių medžiagų ir antioksidantų, jie gerai tonizuoja. Sausus abrikosus galima džiovinti namuose. Norėdami tai padaryti, turite iš vaisių išimti sėklas ir vadovautis nuosekliomis instrukcijomis. Abrikosus geriau vartoti didelius, su mėsingu ir tankiu minkštimu. Pernokę vaisiai abrikosams netinka.
Žingsnis 1
Paruoškite abrikosus. Visus vaisius padalykite į 2 dalis ir pašalinkite kauliukus.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Supilkite cukrų į puodą, įpilkite stiklinę vandens. Supjaustykite citriną griežinėliais, sudėkite į puodą, užvirinkite mišinį. Į verdantį sirupą sudėkite abrikosų puseles, vėl užvirinkite, išjunkite ugnį. Leiskite abrikosams visiškai atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite vaisius džiovinimui. Abrikosus sudėkite į sietelį ir leiskite sirupui nutekėti. Palikite vaisius 2 valandoms, kad nutekėtų skysčio perteklius.
Žingsnis 4
Abrikosus išdžiovinkite. Sudėkite abrikosų puseles vienodais sluoksniais ant elektrinės džiovyklės padėklų, įjunkite prietaisą, nustatykite 55 ˚C temperatūrą ir džiovinkite apie 14-15 valandų.
Kategorijos