Džiovinti abrikosai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Džiovinti abrikosai

Džiovinti abrikosai - tai vitaminų ir mikroelementų lobynas. Džiovintus abrikosus galima valgyti kaip sveiką užkandį arba dėti į salotas, mėsos patiekalus ar vitaminų mišinius. Abrikosuose gausu skaidulinių medžiagų ir antioksidantų, jie gerai tonizuoja. Sausus abrikosus galima džiovinti namuose. Norėdami tai padaryti, turite iš vaisių išimti sėklas ir vadovautis nuosekliomis instrukcijomis. Abrikosus geriau vartoti didelius, su mėsingu ir tankiu minkštimu. Pernokę vaisiai abrikosams netinka.
Gaminimo laikas
1050 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
119 kcal.
Angliavandeniai
30 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.11/5 (35 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Džiovinti abrikosai Žingsnis 1
Paruoškite abrikosus. Visus vaisius padalykite į 2 dalis ir pašalinkite kauliukus.

Žingsnis 2

Džiovinti abrikosai Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Supilkite cukrų į puodą, įpilkite stiklinę vandens. Supjaustykite citriną griežinėliais, sudėkite į puodą, užvirinkite mišinį. Į verdantį sirupą sudėkite abrikosų puseles, vėl užvirinkite, išjunkite ugnį. Leiskite abrikosams visiškai atvėsti.

Žingsnis 3

Džiovinti abrikosai Žingsnis 3
Paruoškite vaisius džiovinimui. Abrikosus sudėkite į sietelį ir leiskite sirupui nutekėti. Palikite vaisius 2 valandoms, kad nutekėtų skysčio perteklius.

Žingsnis 4

Džiovinti abrikosai Žingsnis 4
Abrikosus išdžiovinkite. Sudėkite abrikosų puseles vienodais sluoksniais ant elektrinės džiovyklės padėklų, įjunkite prietaisą, nustatykite 55 ˚C temperatūrą ir džiovinkite apie 14-15 valandų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos