Džiovintos vynuogės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Džiovintos vynuogės

Džiovintos vynuogės - puikus patiekalų priedas, naudojamas daugelyje pasaulio virtuvių. Jų dedama į kepinius, mėsą, avižinius dribsnius, košes ir gėrimus. Pagrindinė sultenių nauda - antioksidantai. Džiovintos vynuogių uogos stiprina žmogaus imuninę sistemą. Džiovinimui dažnai naudojamos vynuogių veislės su baltomis uogomis. Lengviausia sultenes paruošti naudojant elektrinę džiovyklę. Šiam tikslui geriau imti prinokusias kekes.
Gaminimo laikas
740 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
72 kcal.
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Džiovintos vynuogės Žingsnis 1
Paruoškite vynuoges džiovinimui. Ant elektrinės vaisių džiovyklės padėklo vienodais sluoksniais sudėkite vynuoges. Įjunkite vynuogių džiovinimo režimą. Jei prietaisas tokio režimo neturi, pasirinkite abrikosų ir slyvų režimo parinktį. Įjunkite džiovyklę ir palikite vynuoges džiūti maždaug 12 valandų. Tuomet džiovyklę išjunkite ir leiskite sultonėms visiškai atvėsti.

Žingsnis 2

Džiovintos vynuogės Žingsnis 2
Džiovintus vaisius paruoškite saugojimui. Paruoštas sultenes supilkite į stiklinį indą, bet sandariai neuždenkite dangteliu. Džiovintus vaisius galima laikyti 4-6 mėnesius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos