Publikavimo data: 2024-04-03
Džiovintos vynuogės
Džiovintos vynuogės - puikus patiekalų priedas, naudojamas daugelyje pasaulio virtuvių. Jų dedama į kepinius, mėsą, avižinius dribsnius, košes ir gėrimus. Pagrindinė sultenių nauda - antioksidantai. Džiovintos vynuogių uogos stiprina žmogaus imuninę sistemą. Džiovinimui dažnai naudojamos vynuogių veislės su baltomis uogomis. Lengviausia sultenes paruošti naudojant elektrinę džiovyklę. Šiam tikslui geriau imti prinokusias kekes.
Žingsnis 1
Paruoškite vynuoges džiovinimui. Ant elektrinės vaisių džiovyklės padėklo vienodais sluoksniais sudėkite vynuoges. Įjunkite vynuogių džiovinimo režimą. Jei prietaisas tokio režimo neturi, pasirinkite abrikosų ir slyvų režimo parinktį. Įjunkite džiovyklę ir palikite vynuoges džiūti maždaug 12 valandų. Tuomet džiovyklę išjunkite ir leiskite sultonėms visiškai atvėsti.
Žingsnis 2
Džiovintus vaisius paruoškite saugojimui. Paruoštas sultenes supilkite į stiklinį indą, bet sandariai neuždenkite dangteliu. Džiovintus vaisius galima laikyti 4-6 mėnesius.
Kategorijos