Publikavimo data: 2024-04-03
Džiovinti melionai
Džiovinti melionai - tai džiovinti vaisiai, kurie organizmui teikia tokią pačią naudą kaip ir švieži. Perdirbimo metu išsaugomi visi vitaminai ir mineralai. Džiovintus vaisius galima valgyti kaip savarankišką sveiką desertą arba įtraukti į įvairių patiekalų ar gėrimų pagrindą. Džiovinimui geriau naudoti saldžias melionų veisles, pavyzdžiui, "Kolchoznica" arba "Torpedo". Vaisiai turi būti šiek tiek nesubrendę, be įbrėžimų ir tamsių dėmių. Spaudžiant žievė turi būti šiek tiek elastinga.
Žingsnis 1
Paruoškite melioną. Perpjaukite vaisių per pusę. Valgomuoju šaukštu pašalinkite šerdį ir sėklas. Minkštimą supjaustykite 3 cm storio juostelėmis kartu su odele. Tada nupjaukite žievelę su žaliąja dalimi apačioje.
Žingsnis 2
Tęskite kietinimo procedūrą. Paimkite kepimo skardą arba groteles ir išdėliokite meliono skilteles taip, kad tarp jų liktų vietos. Uždenkite formą marle, kad ant griežinėlių neskraidytų musės ir vapsvos. Palikite melioną džiūti gerai vėdinamoje patalpoje, nepalikdami jo tiesioginiuose saulės spinduliuose. kad drėgmė iš meliono pasišalintų tolygiai, griežinėlius apverskite kas dvi dienas. Džiovinimo procesas trunka dvi savaites. Išdžiovinti meliono gabalėliai turėtų tapti šviesiai geltonos arba šviesiai rudos spalvos.
Žingsnis 3
Paruoštą džiovintą melioną padėkite saugoti. Paimkite nedidelę medinę dėžutę ir išklokite ją pergamentu. Kad geriau laikytumėte, meliono skilteles supinkite į pynes. Paruoštus džiovintus melionus galima laikyti iki 12 mėnesių.
Kategorijos