Džiovinti obuoliai namuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Džiovinti obuoliai namuose

Džiovinti obuoliai yra vienas paprasčiausių būdų paruošti vaisius žiemai. Namie džiovinti obuoliai išsaugo visus vitaminus. Pagal receptą pasigaminti skanių džiovintų yra labai paprasta - supjaustytus obuolius reikia išdžiovinti saulėje. Yra ir kitų būdų džiovintus obuolius paruošti namuose: džiovinti orkaitėje arba elektrinėje vaisių džiovyklėje. Džiovintuose obuoliuose gausu vitamino C, geležies, jodo ir ląstelienos.
Gaminimo laikas
280 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
33 kcal.
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Džiovinti obuoliai namuose Žingsnis 1
Nulupkite obuolius. Iš obuolių pašalinkite šerdį. Supjaustykite obuolius plonais griežinėliais. Įmerkite į šaltą vandenį su citrinos rūgštimi, kad obuoliai nesudrumstų spalvos. Po 10 minučių išimkite ir kruopščiai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Obuolių skilteles vienu sluoksniu sudėkite ant kepimo skardos. Dėkite į iki 80 ˚C įkaitintą orkaitę. Po 30 minučių temperatūrą sumažinkite iki 50 ˚C ir džiovinkite orkaitėje dar 4 valandas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos