Publikavimo data: 2024-03-31
Džiovinti obuoliai namuose
Džiovinti obuoliai yra vienas paprasčiausių būdų paruošti vaisius žiemai. Namie džiovinti obuoliai išsaugo visus vitaminus. Pagal receptą pasigaminti skanių džiovintų yra labai paprasta - supjaustytus obuolius reikia išdžiovinti saulėje. Yra ir kitų būdų džiovintus obuolius paruošti namuose: džiovinti orkaitėje arba elektrinėje vaisių džiovyklėje. Džiovintuose obuoliuose gausu vitamino C, geležies, jodo ir ląstelienos.
Žingsnis 1
Nulupkite obuolius. Iš obuolių pašalinkite šerdį. Supjaustykite obuolius plonais griežinėliais. Įmerkite į šaltą vandenį su citrinos rūgštimi, kad obuoliai nesudrumstų spalvos. Po 10 minučių išimkite ir kruopščiai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Obuolių skilteles vienu sluoksniu sudėkite ant kepimo skardos. Dėkite į iki 80 ˚C įkaitintą orkaitę. Po 30 minučių temperatūrą sumažinkite iki 50 ˚C ir džiovinkite orkaitėje dar 4 valandas.
Kategorijos