Džiovinti obuoliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Džiovinti obuoliai

Džiovinti obuoliai - mėgstamas vaikų ir suaugusiųjų skanėstas. Obuoliai yra vienas iš lengviausiai prieinamų vaisių. Juos galima vartoti ir šviežius, ir iš anksto paruoštus. Džiovinti obuoliai yra sveikas užkandis ir įvairių patiekalų pagrindas. Džiovintus obuolius namuose galima paruošti keliais būdais: džiovinti vaisių skilteles elektrinėje džiovyklėje, džiovinti pavėsyje po marle arba džiovinti orkaitėje žemoje temperatūroje. Kiekvienas iš variantų leidžia išsaugoti visas naudingąsias vaisių medžiagas.
Gaminimo laikas
930 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
259 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
63 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Džiovinti obuoliai Žingsnis 1
Paruoškite vaisius. Obuolius perpjaukite per pusę, išimkite šerdį su kauliukais, supjaustykite skiltelėmis.

Žingsnis 2

Džiovinti obuoliai Žingsnis 2
Pradėkite cukrinti. Užpilkite obuolių skilteles cukrumi, išmaišykite ir uždenkite dangteliu su svoriu. Padėkite indą su vaisiais į šaldytuvą 12 valandų. Tada obuolių sirupą nusunkite.

Žingsnis 3

Džiovinti obuoliai Žingsnis 3
Išdžiovinkite obuolius. Sudėkite obuolių skilteles ant kepimo skardos. Dėkite į įkaitintą 65˚C orkaitę 3 valandoms.

Žingsnis 4

Džiovinti obuoliai Žingsnis 4
Paruoškite džiovintus obuolius saugojimui. Paruoštus džiovintus vaisius sudėkite ant folijos, palikite visiškai atvėsti. Vaisių skilteles sudėkite į kartoninę dėžutę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
daržovių patiekalai, ruošiniai, vaisių preparatai, konservavimas, įspūdingas receptas, paprastai, mažai kalorijų, obuolių sezonas, Naujųjų metų išvakarių šventė, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos