Publikavimo data: 2025-08-20
Džiovintų vaisių bučinys
Parduotuvėje parduodamų briketų kisielius nepalyginamas su namuose paruoštu natūraliu kisieliumi. Į pusgaminius vietoj uogų ar vaisių koncentrato dažnai dedama kvapiųjų medžiagų ir skonio stipriklių. Paruoškite tikrą kisielių iš džiovintų vaisių. Tokio gėrimo nerasite, ko gero, net prekybos centruose. Pagrindui tinka bet kokie džiovinti vaisiai: abrikosai, rūgštynės, vyšnios, džiovintos slyvos, obuoliai ar kriaušės. Kad kiselis įgautų malonią spalvą, į jį dedama uogų.
Žingsnis 1
Pasigaminkite vaisių ir uogų gėrimą. Džiovintus vaisius ir cukrų suberkite į verdantį vandenį. Virkite 5-10 minučių. Supilkite uogas. Leiskite dar kartą užvirti.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinę iš džiovintų vaisių. Krakmolą atskieskite 100 ml vandens. Plonai supilkite į karštą vaisių ir uogų gėrimą. Nuolat maišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės.
Kategorijos