Publikavimo data: 2024-06-08
Džiovintų vaisių ir riešutų šerbetas
Šerbetas - vienas žodis, trys skirtingos formos. Jis gali būti skystas - nealkoholinis gėrimas, minkštas - skanėstas, panašus į ledus, ir kietas - šerbetų pavidalo. Pastaroji forma yra labiausiai paplitusi ir, kaip ir kitos rūšys, turi daugybę variantų. Šerbetas iš džiovintų vaisių ir riešutų gali būti gaminamas su grietine arba grietinėle arba be jų. Kaip skystą skanėsto pagrindą galima vartoti medų. Jei medus cukringas, jį galima ištirpinti vandens vonelėje.
Žingsnis 1
Supjaustykite produktus. Sudėkite riešutus į trintuvo dubenį ir susmulkinkite iki stambių gabalėlių masės. Tokiu pat būdu sumalkite džiovintus vaisius. Sumaišykite riešutus ir džiovintus vaisius.
Žingsnis 2
Paruoškite šerbetą. Į indą su džiovintais vaisiais ir riešutais suberkite citrinos žievelę, supilkite medų, išmaišykite. Supilkite mišinį į plastikinį indą arba formeles, įdėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Kategorijos