Publikavimo data: 2024-02-04
Éclair receptas
Šis desertas turi savo šventę, švenčiamą birželio 22 d., o Vokietijoje jis vadinamas pasenusiais ir kiek juokingais žodžiais: "meilės kaulas", "kiškio letena" arba "kavos baras". Visa tai susiję su jais, su gardžiais kreminiais pyragėliais su švelniu kremu. Su eklerais susijęs vienas priesakas: jei juos sėkmingai iškepsite iš pirmo karto, automatiškai tapsite konditeriu!
Žingsnis 1
Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo. Pasiruoškite konditerinį maišelį ir kepimo popierių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir paruoškite maišytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: pieną ir vandenį supilkite į puodą arba puodą, sudėkite sviestą, druską ir cukrų.
Žingsnis 3
Maišykite ir kaitinkite, kol sviestas ištirps, bet neužvirkite. Sumažinkite ugnį iki silpnos, suberkite miltus ir intensyviai maišykite mentele 3 minutes. Tada nuimkite tešlą nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 4
Po vieną įmuškite kiaušinius ir kiekvieną jų gerai išmaišykite. Kiaušinių skaičius priklausys nuo jų dydžio. Įmuškite 3 kiaušinius ir įvertinkite tešlą: ji turi būti vientisa, blizganti ir šiek tiek skysta. Jei ji vis dar labai tiršta, įmuškite ketvirtą kiaušinį.
Žingsnis 5
Perkelkite tešlą į konditerinį maišelį. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir išspauskite 8-9 cm ilgio eklerus, išdėliodami juos vienas nuo kito. Dėkite į įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 6
Paruoškite kremą: kondensuotą pieną ir varškę sumaišykite maišytuvu, tada kremą supilkite į konditerinį maišelį.
Žingsnis 7
Atvėsinkite eklerus. Kiekvieno ekleriuko apačioje padarykite dvi mažas skylutes ir užpildykite ekleriukus kremu.
Kategorijos