Éclair receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Éclair receptas

Šis desertas turi savo šventę, švenčiamą birželio 22 d., o Vokietijoje jis vadinamas pasenusiais ir kiek juokingais žodžiais: "meilės kaulas", "kiškio letena" arba "kavos baras". Visa tai susiję su jais, su gardžiais kreminiais pyragėliais su švelniu kremu. Su eklerais susijęs vienas priesakas: jei juos sėkmingai iškepsite iš pirmo karto, automatiškai tapsite konditeriu!
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
80 min.
Kalorijos
262 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
25 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.5/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Éclair receptas Žingsnis 1
Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo. Pasiruoškite konditerinį maišelį ir kepimo popierių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir paruoškite maišytuvą.

Žingsnis 2

Éclair receptas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: pieną ir vandenį supilkite į puodą arba puodą, sudėkite sviestą, druską ir cukrų.

Žingsnis 3

Éclair receptas Žingsnis 3
Maišykite ir kaitinkite, kol sviestas ištirps, bet neužvirkite. Sumažinkite ugnį iki silpnos, suberkite miltus ir intensyviai maišykite mentele 3 minutes. Tada nuimkite tešlą nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Žingsnis 4

Éclair receptas Žingsnis 4
Po vieną įmuškite kiaušinius ir kiekvieną jų gerai išmaišykite. Kiaušinių skaičius priklausys nuo jų dydžio. Įmuškite 3 kiaušinius ir įvertinkite tešlą: ji turi būti vientisa, blizganti ir šiek tiek skysta. Jei ji vis dar labai tiršta, įmuškite ketvirtą kiaušinį.

Žingsnis 5

Éclair receptas Žingsnis 5
Perkelkite tešlą į konditerinį maišelį. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir išspauskite 8-9 cm ilgio eklerus, išdėliodami juos vienas nuo kito. Dėkite į įkaitintą orkaitę 30 minučių.

Žingsnis 6

Éclair receptas Žingsnis 6
Paruoškite kremą: kondensuotą pieną ir varškę sumaišykite maišytuvu, tada kremą supilkite į konditerinį maišelį.

Žingsnis 7

Éclair receptas Žingsnis 7
Atvėsinkite eklerus. Kiekvieno ekleriuko apačioje padarykite dvi mažas skylutes ir užpildykite ekleriukus kremu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos