Publikavimo data: 2024-05-20
Varškės eklerai
Šis desertas atsirado dėl Napoleono dvaro virėjo Marie-Antoine Carême. Šis patiekalas iš karto išpopuliarėjo visame pasaulyje ir jį galima rasti kiekvienoje konditerijoje. Tačiau šeimininkės tikina, kad namuose eklerai gaunasi dar skanesni. Klasikiniai eklerai ruošiami su kreminiu kremu, tačiau verta atkreipti dėmesį į varškės eklerų receptą - jie gaunasi labai orūs ir švelnūs, su maloniu poskoniu.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Paruoškite naminių eklerų tešlą. Puode sumaišykite pieną ir vandenį, suberkite druską, cukrų ir sviestą. Uždėkite ant ugnies ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį ir supilkite miltus. Maišykite mentele, kol miltai užvirs, o mišinys taps tirštas ir vientisas. Nuolat maišydami tešlą išgarinkite skysčio perteklių. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite tešlą. Į tešlą po vieną įmuškite kiaušinius, maišydami mentele. Įdėkite tešlą į kepimo maišelį.
Žingsnis 2
Baigkite ruošti tešlą. Perkelkite tešlą į dubenį ir šiek tiek atvėsinkite. Tada po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. Tešla turi tapti elastinga.
Žingsnis 3
Iškepkite eklerus. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir konditeriniu maišeliu sudėkite ant jos eklerus. Kepkite 30-40 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlę. Supilkite grietinėlę į plaktuvą ir plakite, kol susidarys minkštos viršūnėlės. Varškę išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, tada palaipsniui supilkite plaktą grietinėlę. Paruoštą kremą įdėkite į šaldytuvą 30 minučių, kad sutirštėtų.
Žingsnis 5
Įdarykite eklerus. Pripildykite eklerus kremu, šone padarydami įpjovą. Arba naudokite konditerinį maišelį.
Kategorijos