Eklerai su kondensuotu pienu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Eklerai su kondensuotu pienu

Prancūzai labai didžiuojasi šiuo savo virtuvės kūriniu. Juk jei ne visi mėgsta eklerus, tai daug kas juos mėgsta. Klasikinis ekleras turėtų būti 14 cm ilgio, įdarytas kremu ir aplietas šokoladiniu glajumi. Tačiau šiuos pyragaičius galima paruošti kaip tik norite - jie vis tiek išeis skanūs. Eklerų su sutirštintu pienu receptas yra geras, nes desertą galima lengvai pasigaminti namuose. O kad būtų dar skanesnis, į kremą įpilkite virinto sutirštinto pieno ir šiek tiek brendžio.
Gaminimo laikas
190 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
331 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.11/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Eklerai su kondensuotu pienu Žingsnis 1
Paruoškite choux tešlą. Paruoškite tešlą naminiams eklerams. Puode sumaišykite pieną ir vandenį, suberkite druską, cukrų ir sviestą. Pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį ir supilkite miltus. Maišykite mentele, kol miltai užvirs, o mišinys taps tirštas ir vientisas. Nuolat maišydami tešlą išgarinkite skysčio perteklių. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite tešlą. Į tešlą po vieną įmuškite kiaušinius, maišydami mentele. Įdėkite tešlą į kepimo maišelį.

Žingsnis 2

Eklerai su kondensuotu pienu Žingsnis 2
Paruoškite kepimui. Naudodami konditerinį maišelį sudėkite būsimus eklerus ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Galite juos padaryti apvalius. Pirmąsias 10 minučių kepkite 220 laipsnių temperatūroje, tada 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Žingsnis 3

Eklerai su kondensuotu pienu Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Sumaišykite saldintą sutirštintą pieną ir sviestą lėtu greičiu maišytuve. Supilkite konjaką ir paprastą sutirštintą pieną ir dar kartą sumaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Eklerai su kondensuotu pienu Žingsnis 4
Įdarykite eklerus. Perpjaukite eklerus iš šono, ne iki galo, arba naudokite kepimo švirkštą ir pripildykite pyragėlius įdaro. Leiskite eklerams įsigerti ir porai valandų įdėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos