Publikavimo data: 2024-05-20
Naminiai eklerai su obuolių kremu
Eklerai - tai erdvūs pyragaičiai iš choux tešlos su saldžiu įdaru viduje. Daugeliui žmonių šis desertas atrodo sudėtingas, tačiau iš tiesų jis yra paprastas ir gana greitai pagaminamas. Pagal klasikinį eklerų receptą gaminamas varškės įdaras, tačiau galima gaminti ir obuolių kremą. Jis gaunasi švelnus, orus ir labai skanus, saldus, bet ne perregimas, su aiškiu obuolių skoniu ir lengvu vanilės prieskoniu. Vadovaukitės žingsnis po žingsnio receptu ir pradėkite kepti naminius eklerus.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą naminiams eklerams. Puode sumaišykite pieną ir vandenį, suberkite druską, cukrų ir sviestą. Uždėkite ant ugnies ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį ir supilkite miltus. Maišykite mentele, kol miltai užvirs, o mišinys taps tirštas ir vientisas. Nuolat maišydami tešlą išgarinkite skysčio perteklių. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite tešlą. Į tešlą po vieną įmuškite kiaušinius, maišydami mentele. Įdėkite tešlą į kepimo maišelį.
Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite eklerus. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir išspausdami iš konditerinio maišelio formuokite eklerus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Eklerai turi būti parudavę, sausi ir viduje tuščiaviduriai.
Žingsnis 3
Paruoškite obuolių kremą. Tarkuotus obuolius sudėkite į puodą, suberkite cukraus pudrą ir užkaitinkite. Mišinį užvirinkite ir virkite 20 minučių. Atskirame dubenyje sumaišykite trynius, vaniliną ir kukurūzų krakmolą ir išmaišykite. Supilkite trynius ir krakmolą į verdančią obuolių tyrę ir 1 minutę intensyviai maišydami plakite grietinėlę. Nuimkite kremą nuo ugnies ir atvėsinkite iki drungnos temperatūros. Tada į ją sudėkite sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Įdarykite eklerus obuolių kremu. Kiekvieną eklerą perpjaukite per pusę arba padarykite skylę šone ar apačioje ir užpildykite nedideliu kiekiu obuolių kremo. Leiskite desertui įsigerti ir patiekite.
Kategorijos