Publikavimo data: 2024-05-20
Naminiai eklerai iš viso grūdo miltų
Iš viso grūdo miltų paruoškite aromatingus eklerus ir įdarykite juos švelniu kremu. Bendras eklerų tešlos ruošimo iš viso grūdo miltų principas yra toks pat kaip ir klasikiniame eklerų recepte. Paruošti pyragaičiai būna tankesnės struktūros. Pagrindinis sunkumas ruošiant kremą - gauti vientisą masę be gumuliukų. Tačiau jei laikysitės visų veiksmų žingsnis po žingsnio, procesas bus paprastas.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą iš viso grūdo miltų. Į puodą supilkite vandenį, įpilkite aliejaus, įberkite druskos, užkaitinkite ir užvirinkite. Išmaišykite, suberkite miltus ir intensyviai maišykite tešlą, kol taps vientisa. Išjunkite ugnį ir atvėsinkite masę. Tada po vieną įmuškite kiaušinius. Po kiekvieno kiaušinio kruopščiai išmaišykite tešlą, kuri turi būti klampi, pakankamai tiršta ir nenubėgti nuo šaukšto.
Žingsnis 2
Iškepkite naminius eklerus. Šaukštu į konditerinį maišelį arba švirkštą supilkite tešlą. Ant kepimo skardos išspauskite 5-7 cm ilgio juosteles. Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Išimkite eklerus iš orkaitės ir atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite kremą. Supilkite pieną į nedidelį puodą ir pastatykite ant kaitlentės. Atskirame puode sumaišykite miltus, cukrų ir kiaušinį. Nedidelėmis porcijomis supilkite pieną ir maišykite iki vientisos masės. Pastatykite ant viryklės ant mažos ugnies. Kremą nuolat maišykite, kol ant jo pradės formuotis dideli burbuliukai. Nuimkite nuo ugnies, visiškai atvėsinkite ir suplakite kremą su suminkštintu sviestu.
Žingsnis 4
Įdarykite eklerus kremu. Švirkštu arba virtuviniu peiliu atsargiai padarykite skylutes eklerų šonuose ir užpildykite jas nedideliu kiekiu kremo. Visus eklerus pripildykite kremu. Leiskite pyragaičiams šiek tiek įsigerti ir patiekite.
Kategorijos