Publikavimo data: 2024-05-20
Eklerai su sviestu
Šis pyragas buvo išrastas Prancūzijoje XIX a., tačiau jis taip patiko visiems, kad greitai paplito po visą pasaulį ir įgijo vietinių recepto variantų. Sovietinėse konditerijos parduotuvėse buvo populiarūs eklerai su kremu iš sutirštinto pieno ir sviesto. Būtent šis įdaras buvo naudojamas geriausiems konditerijos gaminiams Sovietų Sąjungoje, o sviesto eklerai dešimtmečiams tapo milijonų sovietinių šeimų švenčių simboliu.
Žingsnis 1
Paruoškite choux tešlą. Paruoškite tešlą naminiams eklerams. Puode sumaišykite pieną ir vandenį, suberkite druską, cukrų ir sviestą. Pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį ir supilkite miltus. Maišykite mentele, kol miltai užvirs, o mišinys taps tirštas ir vientisas. Nuolat maišydami tešlą išgarinkite skysčio perteklių. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite tešlą. Į tešlą po vieną įmuškite kiaušinius, maišydami mentele. Įdėkite tešlą į kepimo maišelį.
Žingsnis 2
Paruoškite kepimui. Ant kepimo skardos arba kepimo indo išklokite pergamentą. Naudodami konditerinį maišelį iškočiokite maždaug 10 cm ilgio būsimus eklerus. Kepkite 30-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Sviestą išsukite mikseriu, tada palaipsniui supilkite kondensuotą pieną. Sviestiniu kremu pripildykite eklerus, padarydami šone įpjovą arba naudodami konditerinį maišelį.
Kategorijos