Publikavimo data: 2024-05-20
Eklerai ant margarino
Kitas klasikinis prancūziško deserto receptas - eklerai ant margarino. Šis skanėstas yra švelnus ir tiesiog tirpsta burnoje dėl neįtikėtino lengvos tešlos ir kremo derinio. Žodis "ekleras" prancūzų kalba reiškia "žaibo blyksnį", taip pat taip vadinamas specialus animacinių filmų filmavimo būdas. O savo pavadinimą pyragėliai, matyt, gavo dėl to, kad akimirksniu dingsta nuo stalo.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Supilkite vandenį į puodą ar nedidelį puodą, suberkite cukrų ir druską. Pastatykite ant ugnies ir palaukite, kol užvirs. Tada sudėkite margariną ir toliau virkite, kol jis visiškai ištirps. Į gautą masę suberkite persijotus miltus. Viską kruopščiai išmaišykite plakikliu ir palikite ant ugnies 1-2 minutes, kad tešla atsiskirtų nuo sienelių.
Žingsnis 2
Iškepkite eklerų pagrindą. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite masei šiek tiek atvėsti. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno iš jų maišydami plakikliu. Tešla pripildykite konditerinį maišelį ir krėskite būsimus eklerus ant kepimo skardos. Kepkite tešlą 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir palikite orkaitėje dar 30 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite eklerų įdarą. Supilkite pieną į puodą ir pastatykite ant ugnies. Palaukite, kol užvirs. Atskirame dubenyje mikseriu sumaišykite kiaušinių trynius ir cukrų. Suberkite miltus ir vėl išmaišykite. Į paruoštą masę nuolat maišydami supilkite karštą pieną. Dėkite grietinėlę ant viryklės ir maišydami pavirkite 5 minutes. Palikite kremą atvėsti, tada juo įdarykite eklerus.
Kategorijos