Eklerai su sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Eklerai su sūriu

Kai kalbame apie eklerus, iškart įsivaizduojame saldų pyragą prie arbatos. Tačiau gerai pažįstamą desertą galima lengvai paversti užkandžiu - tereikia pakeisti jo įdarą. Sūrio eklerai padės įdomiai patiekti tradicinį šventiniams užkandžiams sūrio ir česnakų įdarą, nustebins svečius ir artimuosius, o šeimininkę išgarsins kaip sumanią ir išradingą kulinarę.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
319 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Eklerai su sūriu Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu, įdėkite sviestą. Užvirkite, sumažinkite ugnį iki minimumo, supilkite miltus. Pamažu įmuškite kiaušinius, nuolat maišydami. Gautą tešlą sudėkite į kepimo maišelį ir būsimus eklerus sudėkite ant kepimo skardos. Kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Tada temperatūrą sumažinkite iki 160 laipsnių ir kepkite dar 10 minučių. Po to išjunkite orkaitę ir palikite eklerus viduje, kol jie šiek tiek atvės.

Žingsnis 2

Eklerai su sūriu Žingsnis 2
Paruoškite eklerų įdarą. Sutarkuokite sūrį, sudėkite smulkintą česnaką ir majonezą. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Eklerai su sūriu Žingsnis 3
Įdarykite eklerus įdaru. Iškepusių eklerų šonus įpjaukite ir atsargiai įdėkite įdarą. Leiskite eklerams pailsėti, kad tešla šiek tiek sugertų įdaro sultis, tačiau eklerų nepermirkykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos