Publikavimo data: 2024-05-20
Eklerai su sūriu
Kai kalbame apie eklerus, iškart įsivaizduojame saldų pyragą prie arbatos. Tačiau gerai pažįstamą desertą galima lengvai paversti užkandžiu - tereikia pakeisti jo įdarą. Sūrio eklerai padės įdomiai patiekti tradicinį šventiniams užkandžiams sūrio ir česnakų įdarą, nustebins svečius ir artimuosius, o šeimininkę išgarsins kaip sumanią ir išradingą kulinarę.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu, įdėkite sviestą. Užvirkite, sumažinkite ugnį iki minimumo, supilkite miltus. Pamažu įmuškite kiaušinius, nuolat maišydami. Gautą tešlą sudėkite į kepimo maišelį ir būsimus eklerus sudėkite ant kepimo skardos. Kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Tada temperatūrą sumažinkite iki 160 laipsnių ir kepkite dar 10 minučių. Po to išjunkite orkaitę ir palikite eklerus viduje, kol jie šiek tiek atvės.
Žingsnis 2
Paruoškite eklerų įdarą. Sutarkuokite sūrį, sudėkite smulkintą česnaką ir majonezą. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Įdarykite eklerus įdaru. Iškepusių eklerų šonus įpjaukite ir atsargiai įdėkite įdarą. Leiskite eklerams pailsėti, kad tešla šiek tiek sugertų įdaro sultis, tačiau eklerų nepermirkykite.
Kategorijos