Eklerai su sviestiniu kremu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Eklerai su sviestiniu kremu

Eklerai arba kreminiai pyragaičiai - tai tešlos vamzdeliai su kremo įdaru. Šis desertas pirmą kartą buvo paruoštas Prancūzijoje ir gavo pavadinimą "l'éclair", kuris reiškia "žaibas", nes valgomas tikrai žaibiškai. Prieš patiekiant eklerą galima aplieti glajumi, papuošti cukraus pudra ar šokolado glaistu, tačiau net ir be priedų patiekalas džiugins sodriu kreminiu skoniu ir erdvia tešla.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
263 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
27 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.88/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Eklerai su sviestiniu kremu Žingsnis 1
Sviestą sudėkite į puodą arba prikaistuvį ir atsargiai supilkite vandenį. Nuolat maišydami ant silpnos ugnies užvirinkite ingredientus.

Žingsnis 2

Eklerai su sviestiniu kremu Žingsnis 2
Iš anksto išsijokite miltus. Atsargiai supilkite visus miltus į keptuvę.

Žingsnis 3

Eklerai su sviestiniu kremu Žingsnis 3
Nuolat maišykite tešlą, kol miltai susigers ir tešla taps vientisa. Nuimkite keptuvę arba puodą nuo ugnies. Leiskite tešlai atvėsti.

Žingsnis 4

Eklerai su sviestiniu kremu Žingsnis 4
Į tešlą įmuškite vieną vištos kiaušinį ir kruopščiai išmaišykite, kol tešla taps vientisa. Kiaušinius būtinai dėkite po vieną.

Žingsnis 5

Eklerai su sviestiniu kremu Žingsnis 5
Eklerų tešla turi būti vientisa ir lipni.

Žingsnis 6

Eklerai su sviestiniu kremu Žingsnis 6
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite eklerus į tešlos įmautę. Naudodami platų antgalį įspauskite eklerus į kepimo skardą.

Žingsnis 7

Eklerai su sviestiniu kremu Žingsnis 7
Įkaitintoje orkaitėje eklerų ruošinius kepkite 25-30 minučių.

Žingsnis 8

Eklerai su sviestiniu kremu Žingsnis 8
Į gilų dubenį sudėkite sviestą ir kondensuotą pieną.

Žingsnis 9

Eklerai su sviestiniu kremu Žingsnis 9
Išplakite grietinėlę iki vientisos masės.

Žingsnis 10

Eklerai su sviestiniu kremu Žingsnis 10
Atvėsusius eklerus atsargiai perpjaukite per pusę.

Žingsnis 11

Eklerai su sviestiniu kremu Žingsnis 11
Šaukštu sukrėskite grietinėlę į ruošinius.

Žingsnis 12

Eklerai su sviestiniu kremu Žingsnis 12
Atsargiai sujunkite ruošinio puses. Indas paruoštas!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos