Publikavimo data: 2024-05-26
Eklerai su sviestiniu kremu
Eklerai arba kreminiai pyragaičiai - tai tešlos vamzdeliai su kremo įdaru. Šis desertas pirmą kartą buvo paruoštas Prancūzijoje ir gavo pavadinimą "l'éclair", kuris reiškia "žaibas", nes valgomas tikrai žaibiškai. Prieš patiekiant eklerą galima aplieti glajumi, papuošti cukraus pudra ar šokolado glaistu, tačiau net ir be priedų patiekalas džiugins sodriu kreminiu skoniu ir erdvia tešla.
Žingsnis 1
Sviestą sudėkite į puodą arba prikaistuvį ir atsargiai supilkite vandenį. Nuolat maišydami ant silpnos ugnies užvirinkite ingredientus.
Žingsnis 2
Iš anksto išsijokite miltus. Atsargiai supilkite visus miltus į keptuvę.
Žingsnis 3
Nuolat maišykite tešlą, kol miltai susigers ir tešla taps vientisa. Nuimkite keptuvę arba puodą nuo ugnies. Leiskite tešlai atvėsti.
Žingsnis 4
Į tešlą įmuškite vieną vištos kiaušinį ir kruopščiai išmaišykite, kol tešla taps vientisa. Kiaušinius būtinai dėkite po vieną.
Žingsnis 5
Eklerų tešla turi būti vientisa ir lipni.
Žingsnis 6
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite eklerus į tešlos įmautę. Naudodami platų antgalį įspauskite eklerus į kepimo skardą.
Žingsnis 7
Įkaitintoje orkaitėje eklerų ruošinius kepkite 25-30 minučių.
Žingsnis 8
Į gilų dubenį sudėkite sviestą ir kondensuotą pieną.
Žingsnis 9
Išplakite grietinėlę iki vientisos masės.
Žingsnis 10
Atvėsusius eklerus atsargiai perpjaukite per pusę.
Žingsnis 11
Šaukštu sukrėskite grietinėlę į ruošinius.
Žingsnis 12
Atsargiai sujunkite ruošinio puses. Indas paruoštas!
Kategorijos