Publikavimo data: 2024-05-26
Eklerai su vaniliniu kremu
Mažai kas gali atsispirti erdviems eklerams su vaniliniu kremu! Šį desertą vienodai mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji. Pirmą kartą eklerai buvo paruošti Prancūzijoje ir iškart paplito po visą pasaulį. Į eklerus galima dėti šviežių uogų ir mėtų, cukraus pudros, šokolado drožlių ar kokoso drožlių. Paruoškite eklerus pagal mūsų receptą ir mėgaukitės prabangiu desertu su subtiliu vanilės skoniu!
Žingsnis 1
Supilkite vandenį ir 250 ml pieno į puodą arba puodelį. Įdėkite 100 g sviesto ir nuolat maišydami užvirinkite.
Žingsnis 2
Į puodą ar keptuvę supilkite 200 g iš anksto persijotų miltų ir žiupsnelį druskos.
Žingsnis 3
Maišykite tešlą, kol į ją bus suberti miltai. Nuimkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 4
Keturis kiaušinius išplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Į tešlą supilkite plaktus kiaušinius ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tešla paruošta!
Žingsnis 6
Į dubenį įmuškite likusius keturis kiaušinius.
Žingsnis 7
Supilkite pieną ir plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 8
Sumaišykite 50 g miltų, vanilę ir cukrų.
Žingsnis 9
Kiaušinių ir pieno mišinį supilkite į puodą ir užvirinkite.
Žingsnis 10
Supilkite cukraus ir miltų mišinį. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 11
Grietinėlę supilkite į gilų dubenį ir įdėkite 50 g sviesto. Sumaišykite ingredientus iki vientisos masės. Kremas paruoštas!
Žingsnis 12
Naudodami tešlos rankovę, eklerus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Žingsnis 13
Kepkite eklerus 25 minutes, kol apskrus.
Žingsnis 14
Papuoškite eklerus kremu. Patiekalas paruoštas!
Kategorijos