Eklerų kremas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Eklerų kremas

Šis prancūziškas desertas iš choux tešlos ir grietinėlės užkariavo virėjų širdis visame pasaulyje. Eklerai tapo gerai žinomi Vokietijoje, Maroke ir Vidurinėje Azijoje. Beje, vokiečių gerbėjai eklerus meiliai vadina "meilės kauliuku" arba "kavos baru". Eklerai su sviestiniu kremu - tai dar viena puiki galimybė pradžiuginti saldumynų mėgėjus, skiriant šiek tiek laiko ir pastangų. Švelnus kremas puikiai dera su oru kvepiančiu pyragu, sukurdamas malonų poskonį.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
287 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.08/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Eklerų kremas Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Užvirkite, tada įberkite šiek tiek druskos ir sviesto. Dar kartą užvirinkite mišinį. Nuimkite nuo ugnies ir suberkite miltus, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Palaukite, kol atvės, ir įmuškite du kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišydami tešlą. Trečią kiaušinį suplakite atskirai ir įmuškite į mišinį. Turėtų gautis minkšta tešla, kuri išlaikys formą.

Žingsnis 2

Eklerų kremas Žingsnis 2
Ant kepimo skardos dėkite eklerų pagrindą. Tešlą įdėkite į konditerinį maišelį ir dalimis išspauskite tešlą ant kepimo skardos, formuodami pyrago formą. Dėkite pagrindą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių. Kai eklerai bus paruošti, jie pakils ir įgaus auksinę spalvą.

Žingsnis 3

Eklerų kremas Žingsnis 3
Paruoškite sviestinį kremą. Išplakite kreminį sūrį su cukraus pudra. Atskirai išplakite grietinėlę, abu mišinius sujunkite į vieną ir toliau plakite iki vientisos masės. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį ir juo pripildykite iškeptus eklerus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos