Publikavimo data: 2024-05-20
Eklerų kremas
Šis prancūziškas desertas iš choux tešlos ir grietinėlės užkariavo virėjų širdis visame pasaulyje. Eklerai tapo gerai žinomi Vokietijoje, Maroke ir Vidurinėje Azijoje. Beje, vokiečių gerbėjai eklerus meiliai vadina "meilės kauliuku" arba "kavos baru". Eklerai su sviestiniu kremu - tai dar viena puiki galimybė pradžiuginti saldumynų mėgėjus, skiriant šiek tiek laiko ir pastangų. Švelnus kremas puikiai dera su oru kvepiančiu pyragu, sukurdamas malonų poskonį.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Užvirkite, tada įberkite šiek tiek druskos ir sviesto. Dar kartą užvirinkite mišinį. Nuimkite nuo ugnies ir suberkite miltus, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Palaukite, kol atvės, ir įmuškite du kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišydami tešlą. Trečią kiaušinį suplakite atskirai ir įmuškite į mišinį. Turėtų gautis minkšta tešla, kuri išlaikys formą.
Žingsnis 2
Ant kepimo skardos dėkite eklerų pagrindą. Tešlą įdėkite į konditerinį maišelį ir dalimis išspauskite tešlą ant kepimo skardos, formuodami pyrago formą. Dėkite pagrindą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių. Kai eklerai bus paruošti, jie pakils ir įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 3
Paruoškite sviestinį kremą. Išplakite kreminį sūrį su cukraus pudra. Atskirai išplakite grietinėlę, abu mišinius sujunkite į vieną ir toliau plakite iki vientisos masės. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį ir juo pripildykite iškeptus eklerus.
Kategorijos