Publikavimo data: 2024-09-14
Ekli ekmek Turkiškas pyragas.
Turkijos virtuvės mėsos pyragas. Originalus mėsos įdaras su daržovėmis ant plonos traškios tešlos. Gaunasi labai skanus. Įdaro ingredientus galite naudoti pagal savo skonį ir pageidavimus.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į šiltą vandenį supilkite cukrų, druską ir mieles. Palikite 5 minutes pastovėti, supilkite augalinį aliejų ir palaipsniui dalimis suberkite miltus. Tešla turi tapti elastinga. Padėkite ją 1 valandai į šiltą vietą.
Žingsnis 2
Nulupkite pomidorus ir supjaustykite griežinėliais. Papriką supjaustykite nedideliais griežinėliais, išimkite sėklas. Susmulkinkite svogūną. Visas daržoves sudėkite į trintuvą ir susmulkinkite. Sudėkite maltą mėsą ir dar kartą sumaišykite blenderiu. Pagal skonį pagardinkite druska, prieskoniais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu. Ant viršaus užtepkite ploną įdaro sluoksnį. Suvyniokite kraštus.
Žingsnis 4
Kepkite 250˚C temperatūros orkaitėje, kol kraštai paruduos.
Kategorijos