Publikavimo data: 2024-05-19
Energetiniai batonėliai
Deja, dėl mūsų gyvenimo ritmo ne visada pavyksta suvalgyti visą maistą. Todėl puiku, kad galite pasigaminti tokius nuostabius batonėlius, kurie ilgam pripildys jus jėgų ir energijos!
Žingsnis 1
Riešutus susmulkinkite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Šokoladą supjaustykite atsitiktine tvarka. Kuo stambesni šokolado gabaliukai, tuo minkštesnis bus šokoladas kepinio vietose.
Žingsnis 3
Sutrinkite bananą šakute iki tyrės, bet ne vientisos, o su banano gabalėliais.
Žingsnis 4
Sumaišykite granolą, riešutus, šokoladą, sutrintą bananą ir medų.
Žingsnis 5
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir patepkite augaliniu aliejumi. Ant pergamento padėkite rėmelį (mano 20×20 cm dydžio), jį taip pat patepkite aliejumi. Į rėmelį paskleiskite kepinio masę ir išlyginkite ją.
Žingsnis 6
Įdėkite į įkaitintą orkaitę 30 minučių. Kai viršus paruduos, pagrindas bus paruoštas.
Žingsnis 7
Leiskite pagrindui visiškai atvėsti rėmelyje ant pergamento. Tada paimkite peilį, pašildykite jį po karštu vandeniu ir supjaustykite pagrindą į norimą batonėlių skaičių (aš supjausčiau į 8 batonėlius).
Žingsnis 8
Palikite batonėlius ant stalo porai valandų, tada supakuokite juos į pergamentą ir pasiimkite su savimi! Skanus ir maistingas užkandis paruoštas!
Kategorijos