Publikavimo data: 2025-08-19
Erdvios sluoksniuotos tešlos "Kalėdų eglutės" su obuoliais, serbentais ir cinamonu
Sluoksniuotos tešlos pyragaičius galima ruošti ne tik įprastiems arbatos vakarėliams, bet ir šventėms. Šios rūšies pyragaičiai niekada nenuvils nei savo išvaizda, nei skoniu ir visada jums padės. Šiame variante sluoksniuotieji pyragaičiai suformuoti eglutės su žaisliukais-raudonėliais forma. Paruošta tešla leidžia greitai susidoroti su numatytu patiekalu, o obuoliai, serbentai ir cinamonas subalansuos kepinius savo naudingomis sudedamosiomis dalimis.
Žingsnis 1
Įdarui obuolius supjaustykite skiltelėmis. Pabarstykite juos cukrumi ir cinamonu. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Lengvai iškočiokite tešlą į stačiakampį. Į vidurį sudėkite įdarą, viršų supjaustykite juostelėmis ir suvyniokite trikampio forma. Apačioje padarykite "stiebą" - eglutės kamieną.
Žingsnis 3
Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo, išmaišykite ir užtepkite ant paplotėlių. Ant viršaus uždėkite serbentų uogų - "rutuliukų ant eglutės". Kepkite 190-195 laipsnių temperatūros orkaitėje 15-20 minučių.
Kategorijos