Publikavimo data: 2025-08-18
Erdvūs kakavos keksiukai
Erdvūs šokoladiniai keksiukai - tai nepaprastas saldus desertas iš tešlos, kuris savo skoniu gali užkariauti net labiausiai išlepintą saldumynų mėgėją. Kiaušiniai ir raugas suteikia tešlai purumo ir oro. Pieno ir sviesto dėka keksiukų tešla gerai pakyla, o jos struktūra tampa minkšta ir švelni. Deserto sudėtyje esantis juodasis šokoladas ir kakavos milteliai daro jį neįtikėtinai šokoladinį.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį supilkite sausus ingredientus: cukrų, persijotus kvietinius miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Į sausus ingredientus supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Į gilų dubenį įmuškite 2 kiaušinius. Sumaišykite tešlą mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
2/3 mišinio paskirstykite į keksiukų formeles ir kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje 18-20 minučių. Keksiukus patikrinkite dantų krapštuku arba iešmeliu. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Ištirpintu šokoladu aptepkite atvėsusių keksiukų viršų.
Kategorijos