Erdvūs kakavos keksiukai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Erdvūs kakavos keksiukai

Erdvūs šokoladiniai keksiukai - tai nepaprastas saldus desertas iš tešlos, kuris savo skoniu gali užkariauti net labiausiai išlepintą saldumynų mėgėją. Kiaušiniai ir raugas suteikia tešlai purumo ir oro. Pieno ir sviesto dėka keksiukų tešla gerai pakyla, o jos struktūra tampa minkšta ir švelni. Deserto sudėtyje esantis juodasis šokoladas ir kakavos milteliai daro jį neįtikėtinai šokoladinį.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
359 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
37 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.86/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Erdvūs kakavos keksiukai Žingsnis 1
Į gilų dubenį supilkite sausus ingredientus: cukrų, persijotus kvietinius miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Erdvūs kakavos keksiukai Žingsnis 2
Į sausus ingredientus supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Į gilų dubenį įmuškite 2 kiaušinius. Sumaišykite tešlą mikseriu iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Erdvūs kakavos keksiukai Žingsnis 3
2/3 mišinio paskirstykite į keksiukų formeles ir kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje 18-20 minučių. Keksiukus patikrinkite dantų krapštuku arba iešmeliu. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Ištirpintu šokoladu aptepkite atvėsusių keksiukų viršų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos