Erdvūs keksiukai su cukraus pudra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Erdvūs keksiukai su cukraus pudra

Koldūnus mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Šie orūs mielinės tešlos žiedai iškepa per kelias minutes ir suvalgomi akimirksniu. Kiekvienoje šalyje yra savų koldūnų rūšių: Amerikoje - glajumi aptepti koldūnai, Ispanijoje - buñuelos su plakta grietinėle, o Fancijoje - beignets su įvairiausiais įdarais.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
220 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
41 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Erdvūs keksiukai su cukraus pudra Žingsnis 1
Sumaišykite 100 g šilto pieno su paketu mielių, cukrumi. Tada įberkite druskos ir dar kartą išmaišykite. Palikite 15 minučių, kad mielės pradėtų veikti.

Žingsnis 2

Erdvūs keksiukai su cukraus pudra Žingsnis 2
Tada įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite ir supilkite likusį pieną. Tada keliais sypais suberkite persijotus miltus ir išmaišykite plaktuvu iki vientisos šviesios masės. Tada tešlą išminkykite rankomis ir palikite 1 valandą pastovėti.

Žingsnis 3

Erdvūs keksiukai su cukraus pudra Žingsnis 3
Dabar į tešlą supilkite 2 šaukštus aliejaus, suminkykite rankomis ir suformuokite rutulį. Tada padalykite tešlą į mažus rutuliukus. Kiekvieno rutuliuko viduryje pirštu padarykite duobutę - iš tešlos turėtumėte gauti keksiukus (bagelius).

Žingsnis 4

Erdvūs keksiukai su cukraus pudra Žingsnis 4
Supilkite augalinį aliejų į puodą ir užvirinkite. Į aliejų atsargiai įmeskite kelis žalius keksiukus. Kepdami kelis kartus apverskite, kad jie tolygiai iškeptų. Paruoštus koldūnus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nubėgtų aliejaus perteklius. Pabarstykite lėkštę cukraus pudra, sudėkite ant jos koldūnus ir ant viršaus pabarstykite cukraus pudra.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos