Publikavimo data: 2024-05-25
Erdvūs keksiukai su cukraus pudra
Koldūnus mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Šie orūs mielinės tešlos žiedai iškepa per kelias minutes ir suvalgomi akimirksniu. Kiekvienoje šalyje yra savų koldūnų rūšių: Amerikoje - glajumi aptepti koldūnai, Ispanijoje - buñuelos su plakta grietinėle, o Fancijoje - beignets su įvairiausiais įdarais.
Žingsnis 1
Sumaišykite 100 g šilto pieno su paketu mielių, cukrumi. Tada įberkite druskos ir dar kartą išmaišykite. Palikite 15 minučių, kad mielės pradėtų veikti.
Žingsnis 2
Tada įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite ir supilkite likusį pieną. Tada keliais sypais suberkite persijotus miltus ir išmaišykite plaktuvu iki vientisos šviesios masės. Tada tešlą išminkykite rankomis ir palikite 1 valandą pastovėti.
Žingsnis 3
Dabar į tešlą supilkite 2 šaukštus aliejaus, suminkykite rankomis ir suformuokite rutulį. Tada padalykite tešlą į mažus rutuliukus. Kiekvieno rutuliuko viduryje pirštu padarykite duobutę - iš tešlos turėtumėte gauti keksiukus (bagelius).
Žingsnis 4
Supilkite augalinį aliejų į puodą ir užvirinkite. Į aliejų atsargiai įmeskite kelis žalius keksiukus. Kepdami kelis kartus apverskite, kad jie tolygiai iškeptų. Paruoštus koldūnus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nubėgtų aliejaus perteklius. Pabarstykite lėkštę cukraus pudra, sudėkite ant jos koldūnus ir ant viršaus pabarstykite cukraus pudra.
Kategorijos