Publikavimo data: 2025-08-19
Erdvūs keksiukai su sviestiniu kremu
Keksiukas - tai amerikietiškas mažų pyragaičių arba keksiukų, kurie kepami dalimis atskirame popieriniame puodelyje ir puošiami įvairiomis konditerinėmis dekoracijomis, pavadinimas. Dabar jie tokie populiarūs, kad dažnai pakeičia didelius šventinius vestuvinius ar gimtadienio tortus. Taip patiekti daug patogiau, o skonis nenusileidžia klasikiniams konditerijos gaminiams.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą išsukdami suminkštintą sviestą su cukrumi ir kiaušiniais. Į tą patį mišinį supilkite augalinį aliejų, kefyrą ir dažiklį. Ji reikalinga tam, kad keksiukų pagrindas įgautų gražią rausvą spalvą.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: persijotus miltus, kepimo miltelius, kakavą ir sodą. Atsargiai sumaišykite juos su skystu mišiniu, kol gausis vientisa konsistencija.
Žingsnis 3
Tešlą paskleiskite specialiose popierinėse formelėse. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite apie 20-25 min.
Žingsnis 4
Kol kepa pagrindas, pagaminkite keksiukų kremą. Suminkštintą sviestą išsukite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Tada mentele atsargiai sumaišykite su kambario temperatūros kreminiu sūriu. Paruoštus gaminius papuoškite sviestiniu kremu naudodami konditerinį maišelį ir pridėkite kitų puošybos elementų, pavyzdžiui, uogų ar cukraus pabarstukų.
Kategorijos