Publikavimo data: 2025-08-17
Erdvus meringue pyragas su lazdyno riešutais
Beza - tai švelnus, traškus skanėstas, gaminamas iš plaktų ir keptų baltymų, išplaktų su cukrumi. Bezei gaminti reikia įgūdžių ir patirties, tačiau jei tiksliai laikomasi taisyklių, ji tikrai bus tokia, kokia ir turi būti - lengva ir nesunki. Iš bezos galima gaminti ne tik atskirus smulkius gaminius, bet ir torto paplotėlius. Į plaktus baltymus įmaišius smulkintų riešutų, bezė tampa dar skanesnė, riešutai galutiniame produkte maloniai traška. Dėl šokolado sluoksnio švelni, orą pakelianti plakta grietinėlė neįsigeria į bezė plutą, o tortas gaunasi labai įdomus minkštos grietinėlės, traškaus šokolado ir trapios bezės derinys.
Žingsnis 1
Pradėkite plakti baltymus nedideliu greičiu su žiupsneliu druskos. Kai pasirodys minkštos putos, įpilkite citrinos rūgšties, padidinkite maišytuvo greitį ir toliau plakite, kol pasirodys standžios viršūnės. Tada palaipsniui po 1 valgomąjį šaukštą cukraus pudros įberkite 1 puodelį cukraus pudros ir toliau plakite, kol masė taps tiršta ir blizgi. Įdėkite 1 puodelį smulkintų lazdyno riešutų ir atsargiai išmaišykite šaukštu arba mentele.
Žingsnis 2
Baltymus paskirstykite ant kepimo skardos ant nubrėžtų stačiakampių, kad susidarytų 4 pyragėliai. Dėkite skardą į orkaitę ir sumažinkite temperatūrą iki 95 ºC. Džiovinkite meringą orkaitėje nuo pusantros iki dviejų valandų, pirmąją valandą orkaitės neatidarykite. Paruošta meringa bus sausa ir lengva, ji lengvai atsiskirs nuo pergamento. Pasibaigus kepimo laikui, leiskite meringai visiškai atvėsti atidarydami orkaitės dureles ir atsargiai nuimkite ją nuo pergamento.
Žingsnis 3
Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, prireikus įpilkite porą šaukštų grietinėlės. Vieną pyragaičių pusę teptuku patepkite ištirpintu šokoladu. Dėkite į šaldytuvą kelioms minutėms, kad šokoladas sustingtų, tada aptepkite šokoladu antrąją pyragaičių pusę ir vėl dėkite į šaldytuvą kelioms minutėms.
Žingsnis 4
Plakite grietinėlę su likusiu milteliniu cukrumi iki standžių putų, palaipsniui didindami maišytuvo greitį. Suberkite likusius lazdyno riešutus ir atsargiai išmaišykite mentele.
Žingsnis 5
Šokoladu padengtą plutą dėkite ant vienos torto lėkštės pusės šokolado puse į viršų. Ant jos užtepkite šiek tiek mažiau nei ketvirtadalį kremo ir išlyginkite, tada tą patį padarykite su likusiomis plutomis, padengdami kremu torto viršų ir šonus. Papuoškite nesmulkintais riešutais ir tarkuotu šokoladu ir dėkite į šaldytuvą 1 valandai, kad atvėstų.
Kategorijos