Publikavimo data: 2024-09-14
Erdvus meringue ritinys
Šis skanus vyniotinis užkariavo visos mano šeimos širdis. Beformis vyniotinis yra beprotiškai erdvus ir švelnus. Jis puikiai tinka kaip desertas svečiams arba tiesiog prie arbatos ryte.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Želatiną išmirkykite vandenyje. Užvirinkite tyrę (aš naudojau obuolių tyrę) su cukrumi. Ištirpinkite išbrinkusią želatiną. Švelniai išmaišykite. Supilkite į konditerinį maišelį, sustatykite šaldytuve.
Žingsnis 2
Tada paruošiame plutą. Pradėkite plakti baltymus be cukraus. Kai tik pasirodys geros putos, plakite toliau ir palaipsniui suberkite cukrų. Turėtų gautis tirštas kremas, apvertus dubenį aukštyn kojomis, niekas neturėtų išbėgti.
Žingsnis 3
Švelniai mentele įmaišykite krakmolą ir actą. Paskirstykite mišinį ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite 20 minučių 150-160° temperatūroje.
Žingsnis 4
Kremo gamyba. Išplakite grietinėlę, maskarponę ir cukraus pudrą iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Išimkite pyragą iš orkaitės ir atvėsinkite. Paruoškite kitą pergamento lakštą ir pabarstykite jį cukraus pudra.
Žingsnis 6
Perkelkite plutą ant pergamento ir nuimkite senąjį pergamentą. Paskirstykite kremą ant plutos, palikdami tuščią lentynėlę trumpesniame krašte. Šiek tiek kremo palikite vyniotiniui papuošti.
Žingsnis 7
Paskirstykite įdarą. Jei atrodo, kad įdaras labai stabilizavosi, gerai išminkykite jį rankomis.
Žingsnis 8
Suvyniokite vyniotinį pergamentu, ant kurio padėta pluta, link tuščio krašto. Tuščia kraštinė, taigi ir jungtis, turi būti po vyniotiniu. Ant vyniotinio viršaus konditerinio maišelio antgaliu užtepkite likusį kremą.
Kategorijos