Publikavimo data: 2024-06-22
Ešeriai grietinės ir majonezo padaže
Yra dviejų rūšių ešeriai: jūriniai ir upiniai. Abi žuvys gana dažnai naudojamos kulinarijoje. Vis dėlto daugelis žmonių pirmenybę teikia jūros ešeriui. Kodėl? Viskas dėl jo aukštų organoleptinių savybių: skonio, kvapo, išvaizdos. Be to, jūros ešerys yra sveikesnis, nes turi daug jodo ir omega-3 riebalų rūgščių. Siūlome jums pasigaminti jūros ešerio filė grietinės ir majonezo padaže su kalendromis ir žolelėmis. Gausite skanų ir sveiką patiekalą.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite petražoles.
Žingsnis 2
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą, grietinę, kapotas petražoles, druską, juoduosius pipirus ir maltą kalendrą.
Žingsnis 3
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite ešerių filė oda į apačią. Ant viršaus tolygiai užtepkite grietinės ir majonezo padažo.
Žingsnis 4
Ešerius 30 minučių pašaukite į 200 °C temperatūros orkaitę. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Lėkštę užpilkite balzaminiu kremu. Ant jo sudėkite iškeptą ešerį, papuoškite patiekalą petražolių lapeliais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos