Ešeriai grietinės ir majonezo padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Ešeriai grietinės ir majonezo padaže

Yra dviejų rūšių ešeriai: jūriniai ir upiniai. Abi žuvys gana dažnai naudojamos kulinarijoje. Vis dėlto daugelis žmonių pirmenybę teikia jūros ešeriui. Kodėl? Viskas dėl jo aukštų organoleptinių savybių: skonio, kvapo, išvaizdos. Be to, jūros ešerys yra sveikesnis, nes turi daug jodo ir omega-3 riebalų rūgščių. Siūlome jums pasigaminti jūros ešerio filė grietinės ir majonezo padaže su kalendromis ir žolelėmis. Gausite skanų ir sveiką patiekalą.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
222 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešeriai grietinės ir majonezo padaže Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite petražoles.

Žingsnis 2

Ešeriai grietinės ir majonezo padaže Žingsnis 2
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą, grietinę, kapotas petražoles, druską, juoduosius pipirus ir maltą kalendrą.

Žingsnis 3

Ešeriai grietinės ir majonezo padaže Žingsnis 3
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite ešerių filė oda į apačią. Ant viršaus tolygiai užtepkite grietinės ir majonezo padažo.

Žingsnis 4

Ešeriai grietinės ir majonezo padaže Žingsnis 4
Ešerius 30 minučių pašaukite į 200 °C temperatūros orkaitę. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 5

Ešeriai grietinės ir majonezo padaže Žingsnis 5
Lėkštę užpilkite balzaminiu kremu. Ant jo sudėkite iškeptą ešerį, papuoškite patiekalą petražolių lapeliais. Paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos