Publikavimo data: 2024-06-22
Ešeriai, kepti su havajietiškais mišiniais
Ešerys yra populiari žuvis kulinarijoje. Ji vertinama dėl švelnios baltos mėsos ir mažo kaulų kiekio. Be to, ešerys turi mažai riebalų ir puikiai tinka dietoms. Ešeriuose taip pat yra daug baltymų ir vertingų omega-3 riebalų rūgščių, kurios normalizuoja medžiagų apykaitos procesus ir mažina cholesterolio kiekį. Kaip paruošti ešerį? Iškepkite jį orkaitėje su havajietišku mišiniu. Prie žuvies puikiai dera ryžiai ir daržovės. Tokį patiekalą galima ruošti ne tik orkaitėje, bet ir keptuvėje.
Žingsnis 1
Paruoštą ešerių filė dėkite ant lentos oda į viršų. Peiliu padarykite keletą įpjovimų odoje. Iš abiejų pusių įtrinkite ešerių filė druska ir juodaisiais pipirais.
Žingsnis 2
Į kepimo indo dugną įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Į formą supilkite havajietišką mišinį ir tolygiai paskirstykite. Supilkite 100 ml vandens ir įberkite žiupsnelį druskos.
Žingsnis 3
Ant Havajų mišinio sudėkite ešerių filė.
Žingsnis 4
Kepkite patiekalą orkaitėje 20 minučių. Per tą laiką visi ingredientai turėtų būti iškepę, o vanduo išgaruoti. Jei patiekalas dar neiškepęs ir visas skystis išgaravęs, įpilkite dar šiek tiek vandens.
Žingsnis 5
Paruošti kepti bosai su havajiečių mišiniu. Gero apetito!
Kategorijos