Ešeriai, kepti su havajietiškais mišiniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Ešeriai, kepti su havajietiškais mišiniais

Ešerys yra populiari žuvis kulinarijoje. Ji vertinama dėl švelnios baltos mėsos ir mažo kaulų kiekio. Be to, ešerys turi mažai riebalų ir puikiai tinka dietoms. Ešeriuose taip pat yra daug baltymų ir vertingų omega-3 riebalų rūgščių, kurios normalizuoja medžiagų apykaitos procesus ir mažina cholesterolio kiekį. Kaip paruošti ešerį? Iškepkite jį orkaitėje su havajietišku mišiniu. Prie žuvies puikiai dera ryžiai ir daržovės. Tokį patiekalą galima ruošti ne tik orkaitėje, bet ir keptuvėje.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
100 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešeriai, kepti su havajietiškais mišiniais Žingsnis 1
Paruoštą ešerių filė dėkite ant lentos oda į viršų. Peiliu padarykite keletą įpjovimų odoje. Iš abiejų pusių įtrinkite ešerių filė druska ir juodaisiais pipirais.

Žingsnis 2

Ešeriai, kepti su havajietiškais mišiniais Žingsnis 2
Į kepimo indo dugną įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Į formą supilkite havajietišką mišinį ir tolygiai paskirstykite. Supilkite 100 ml vandens ir įberkite žiupsnelį druskos.

Žingsnis 3

Ešeriai, kepti su havajietiškais mišiniais Žingsnis 3
Ant Havajų mišinio sudėkite ešerių filė.

Žingsnis 4

Ešeriai, kepti su havajietiškais mišiniais Žingsnis 4
Kepkite patiekalą orkaitėje 20 minučių. Per tą laiką visi ingredientai turėtų būti iškepę, o vanduo išgaruoti. Jei patiekalas dar neiškepęs ir visas skystis išgaravęs, įpilkite dar šiek tiek vandens.

Žingsnis 5

Ešeriai, kepti su havajietiškais mišiniais Žingsnis 5
Paruošti kepti bosai su havajiečių mišiniu. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos