Publikavimo data: 2025-08-20
Ešeriai medaus ir garstyčių marinate
Medaus ir garstyčių marinate marinuotas ešerys būna labai minkštas ir sultingas. Marinatas paruošiamas labai greitai ir patiekalui suteikia ypatingo pikantiškumo. Reikės minimalių pastangų, o patiekalas visada bus labai minkštas ir sultingas. Žuvies skonis sūriai saldus, labai kvapnus, su lengvu garstyčių prieskoniu. Patiekalą galite pagardinti kitais prieskoniais pagal savo skonį ir paruošti mėgstamą garnyrą, pavyzdžiui, ryžius, kvinoją arba keptas jaunas bulves.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite petražoles.
Žingsnis 2
Nedideliame inde paruoškite marinatą: sumaišykite medų, grūdėtąsias garstyčias, smulkintas petražoles, česnaką ir kelis lašus citrinos sulčių.
Žingsnis 3
Nuplautoje ešerio filė padarykite kelis negilius įpjovimus.
Žingsnis 4
Ešerius sudėkite į atitinkamo dydžio kepimo indą, pateptą augaliniu aliejumi, ir apšlakstykite medaus ir garstyčių marinatu.
Žingsnis 5
Kepkite ešerius 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Žingsnis 6
Paruoštą žuvį sudėkite į lėkštę ir papuoškite salotų lapais. Pagal skonį galite apšlakstyti citrinos sultimis. Patiekite.
Kategorijos