Ešeriai medaus ir garstyčių marinate pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Ešeriai medaus ir garstyčių marinate

Medaus ir garstyčių marinate marinuotas ešerys būna labai minkštas ir sultingas. Marinatas paruošiamas labai greitai ir patiekalui suteikia ypatingo pikantiškumo. Reikės minimalių pastangų, o patiekalas visada bus labai minkštas ir sultingas. Žuvies skonis sūriai saldus, labai kvapnus, su lengvu garstyčių prieskoniu. Patiekalą galite pagardinti kitais prieskoniais pagal savo skonį ir paruošti mėgstamą garnyrą, pavyzdžiui, ryžius, kvinoją arba keptas jaunas bulves.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
129 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.27/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Ešeriai medaus ir garstyčių marinate Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite petražoles.

Žingsnis 2

Ešeriai medaus ir garstyčių marinate Žingsnis 2
Nedideliame inde paruoškite marinatą: sumaišykite medų, grūdėtąsias garstyčias, smulkintas petražoles, česnaką ir kelis lašus citrinos sulčių.

Žingsnis 3

Ešeriai medaus ir garstyčių marinate Žingsnis 3
Nuplautoje ešerio filė padarykite kelis negilius įpjovimus.

Žingsnis 4

Ešeriai medaus ir garstyčių marinate Žingsnis 4
Ešerius sudėkite į atitinkamo dydžio kepimo indą, pateptą augaliniu aliejumi, ir apšlakstykite medaus ir garstyčių marinatu.

Žingsnis 5

Ešeriai medaus ir garstyčių marinate Žingsnis 5
Kepkite ešerius 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Žingsnis 6

Ešeriai medaus ir garstyčių marinate Žingsnis 6
Paruoštą žuvį sudėkite į lėkštę ir papuoškite salotų lapais. Pagal skonį galite apšlakstyti citrinos sultimis. Patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos