Publikavimo data: 2024-06-23
Ešeriai sojų padaže ant grilio keptuvės
Jūrų ešerys yra giliavandenė plėšri žuvis. Jūros ešerys, gyvenantis Rusijos vidurinėje zonoje, dažniausiai parduodamas šaldytas. Tačiau tinkamomis laikymo ir transportavimo sąlygomis žuvis nepraranda savo naudingųjų ir skoninių savybių. Kokybiško ešerio spalva turėtų būti ryškiai raudona, ledo pluta - ne stora, o vientisa, ir, žinoma, neturėtų būti nemalonaus kvapo. Patiekalų, kuriuos galima paruošti iš šios žuvies, pasirinkimas yra gausus. Ešeriai tinka bet kokiam apdorojimui ir patiks net išrankiausių gurmanų skoniui.
Žingsnis 1
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka arba išspauskite per presą.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite sojų padažą, augalinį aliejų ir česnaką. Druskos ir pipirų dėti nereikia, nes sojų padažas yra labai sūrus, o česnakas - aštrus. Sudėkite ešerius į marinatą ir palikite dvidešimčiai minučių, kad marinatas įsigertų.
Žingsnis 3
Ešerių filė kepkite ant grilio keptuvės ant vidutinės ugnies. Ant grotelių kepkite po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Padėkite žuvį į serviravimo lėkštę. Papuoškite žiupsneliu sezamo sėklų ir tirštu granatų padažu, kuris puikiai dera su žuvies skoniu ir suteikia jai maloniai rūgštų atspalvį.
Kategorijos