Publikavimo data: 2025-08-18
Ešeriai sojų padaže ir meduje.
Ešerys labai populiarus kulinarijoje. Dažniausiai naudojami jūriniai ešeriai. Jis yra švelnesnis ir malonesnio skonio, turi mažai kaulų ir daug naudingų medžiagų. Tačiau svarbiausia, kad jame gausu omega-3 riebalų rūgščių ir jodo. Jūros ešerys dažnai sutinkamas Azijos patiekaluose. Jūros ešerys sojų ir medaus padaže yra labai skanus. Žuvis marinuojama 20 minučių, todėl įgauna pikantišką skonį su lengvomis saldžiarūgštėmis natomis. Ešerius patiekite su virtais basmati ryžiais.
Žingsnis 1
Abiejose ešerio pusėse padarykite negilius pjūvius skersai.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite sojų padažą, medų, vyno actą ir augalinį aliejų.
Žingsnis 3
Užpilkite marinatą ant ešerių. Keletą kartų apverskite, kad ešerys būtų visiškai padengtas marinatu. Palikite žuvį marinuotis 20 minučių.
Žingsnis 4
Iš folijos padarykite "valtį". Į ją sudėkite marinuotus ešerius. Perkelkite žuvį folijoje į kepimo skardą ir siųskite į orkaitę kepti 20-30 minučių.
Žingsnis 5
Iškeptus ešerius sudėkite į lėkštę, papuoškite baltųjų sezamų sėklomis ir žaliaisiais svogūnais. Patiekite patiekalą kartu su laimo griežinėliu. Gero apetito!
Kategorijos