Ešeriai sojų padaže ir meduje. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Ešeriai sojų padaže ir meduje.

Ešerys labai populiarus kulinarijoje. Dažniausiai naudojami jūriniai ešeriai. Jis yra švelnesnis ir malonesnio skonio, turi mažai kaulų ir daug naudingų medžiagų. Tačiau svarbiausia, kad jame gausu omega-3 riebalų rūgščių ir jodo. Jūros ešerys dažnai sutinkamas Azijos patiekaluose. Jūros ešerys sojų ir medaus padaže yra labai skanus. Žuvis marinuojama 20 minučių, todėl įgauna pikantišką skonį su lengvomis saldžiarūgštėmis natomis. Ešerius patiekite su virtais basmati ryžiais.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
156 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Ešeriai sojų padaže ir meduje. Žingsnis 1
Abiejose ešerio pusėse padarykite negilius pjūvius skersai.

Žingsnis 2

Ešeriai sojų padaže ir meduje. Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite sojų padažą, medų, vyno actą ir augalinį aliejų.

Žingsnis 3

Ešeriai sojų padaže ir meduje. Žingsnis 3
Užpilkite marinatą ant ešerių. Keletą kartų apverskite, kad ešerys būtų visiškai padengtas marinatu. Palikite žuvį marinuotis 20 minučių.

Žingsnis 4

Ešeriai sojų padaže ir meduje. Žingsnis 4
Iš folijos padarykite "valtį". Į ją sudėkite marinuotus ešerius. Perkelkite žuvį folijoje į kepimo skardą ir siųskite į orkaitę kepti 20-30 minučių.

Žingsnis 5

Ešeriai sojų padaže ir meduje. Žingsnis 5
Iškeptus ešerius sudėkite į lėkštę, papuoškite baltųjų sezamų sėklomis ir žaliaisiais svogūnais. Patiekite patiekalą kartu su laimo griežinėliu. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos