Ešeriai su grybais ir svogūnais keptuvėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Ešeriai su grybais ir svogūnais keptuvėje

Ešerys - delikatesinė jūros žuvis, kurios mėsa pasižymi švelniu, sultingu skoniu ir aštraus specifinio kvapo nebuvimu. Europos šalyse jūros ešerys vadinamas "jūros ešeriu" ir patiekiamas geriausiuose restoranuose.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
158 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.71/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešeriai su grybais ir svogūnais keptuvėje Žingsnis 1
Smulkiai susmulkinkite česnaką. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Ešeriuose padarykite kryžiaus formos įpjovas. Žuvį pagardinkite druska ir pipirais. Palikite mirkti 10 minučių.

Žingsnis 2

Ešeriai su grybais ir svogūnais keptuvėje Žingsnis 2
Pievagrybius perpjaukite pusiau. Įkaitinkite keptuvę.

Žingsnis 3

Ešeriai su grybais ir svogūnais keptuvėje Žingsnis 3
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite česnaką, svogūną ir grybus. Visus ingredientus nuolat maišydami kepkite 5-7 minutes ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 4

Ešeriai su grybais ir svogūnais keptuvėje Žingsnis 4
Kitoje keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite ešerius. Kepkite po 7-10 minučių iš kiekvienos pusės. Pabaigoje išjunkite kaitlentę ir palikite žuvį keptuvėje dar porai minučių. Taip žuvis tolygiai iškeps viduje, neprarasdama sultingumo.

Žingsnis 5

Ešeriai su grybais ir svogūnais keptuvėje Žingsnis 5
Sudėkite grybus ir jūros ešerius į lėkštę, papuoškite smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais. Delikatesinis patiekalas paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos