Publikavimo data: 2024-06-23
Ešeriai su grybais ir svogūnais keptuvėje
Ešerys - delikatesinė jūros žuvis, kurios mėsa pasižymi švelniu, sultingu skoniu ir aštraus specifinio kvapo nebuvimu. Europos šalyse jūros ešerys vadinamas "jūros ešeriu" ir patiekiamas geriausiuose restoranuose.
Žingsnis 1
Smulkiai susmulkinkite česnaką. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Ešeriuose padarykite kryžiaus formos įpjovas. Žuvį pagardinkite druska ir pipirais. Palikite mirkti 10 minučių.
Žingsnis 2
Pievagrybius perpjaukite pusiau. Įkaitinkite keptuvę.
Žingsnis 3
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite česnaką, svogūną ir grybus. Visus ingredientus nuolat maišydami kepkite 5-7 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Kitoje keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite ešerius. Kepkite po 7-10 minučių iš kiekvienos pusės. Pabaigoje išjunkite kaitlentę ir palikite žuvį keptuvėje dar porai minučių. Taip žuvis tolygiai iškeps viduje, neprarasdama sultingumo.
Žingsnis 5
Sudėkite grybus ir jūros ešerius į lėkštę, papuoškite smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais. Delikatesinis patiekalas paruoštas.
Kategorijos