Publikavimo data: 2024-06-23
Ešeriai su rozmarinais keptuvėje
Jūros ešeriai yra viena iš labiausiai prieinamų jūros žuvų rūšių mūsų lentynose. Ešeriai gaudomi Atlanto vandenyse. Šios žuvys yra įvairių spalvų ir turi labai aštrius pelekus su spygliais. Todėl ešerius reikia valyti atsargiai, pradedant nuo pelekų, juos nukerpant žirklėmis. Patyrę žvejai pataria naudoti apsaugines pirštines.
Žingsnis 1
Žuvį 20 minučių marinuokite giliame inde. Tam sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus su pusės citrinos sultimis. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Šiuo mišiniu įtrinkite žuvies kepsnį. Ant viršaus uždėkite rozmarino šakelę.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Sudėkite citrinos sultyse ir aliejuje išmirkytus ešerių kepsnius. Kepkite po penkias minutes iš kiekvienos pusės ant kaitlentės, įjungę aukštą kaitinimo temperatūrą.
Žingsnis 3
Iškeptą žuvį perkelkite į lėkštę ir pabarstykite stambia druska. Ešerys paruoštas.
Kategorijos