Publikavimo data: 2024-09-16
Ešerių filė su sūrio padažu
Mitybos specialistai rekomenduoja žuvį valgyti bent kartą per savaitę. Juk joje gausu vitaminų, omega-3, jodo, fosforo ir kitų mikroelementų. Tačiau jei esate mažos žuvies mėgėjas arba tiesiog nežinote, kaip ją paruošti, siūlome jums paprastą gardžių ešerių sūrio padaže receptą. Prieš tokią žuvį tikrai negalėsite atsispirti. Švelnus sūrio padažas, rauginta plutelė ir sultinga ešerių mėsa - tiesiog daina! Pridėkite prie ešerių pasirinkto garnyro, ir naminė vakarienė visai šeimai paruošta.
Žingsnis 1
Ešerių filė supjaustykite dideliais maždaug 5 cm pločio gabalais.
Žingsnis 2
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į jį filė gabaliukus. Pabarstykite ešerius prieskoniais ir druska.
Žingsnis 3
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite sūrio padažą ir majonezą. Gautu padažu aptepkite ešerių gabalėlius.
Žingsnis 4
Pasiųskite ešerius kepti į 200 °C temperatūros orkaitę 20-30 minučių.
Žingsnis 5
Iškeptus ešerius sudėkite į lėkštę. Papuoškite patiekalą vyšninių pomidorų griežinėliais ir smulkintais krapais. Gero apetito!
Kategorijos