Publikavimo data: 2024-09-16
Ešerių ir basmati ryžių troškinys
Labai skanus ir, svarbiausia, beprotiškai sveikas patiekalas, kuriuo galite vaišinti savo šeimą. Ešeriuose yra baltymų, kurie naudingi mūsų smegenims ir užtikrina sklandų jų funkcionavimą. Basmati ryžiai yra unikalus produktas, turintis folio rūgšties, normalizuojantis cholesterolio kiekį, valantis žarnyną ir palaikantis širdies veiklą. Išbandykite mūsų receptą ir jis jums patiks.
Žingsnis 1
Ryžius suberkite į vandenį, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Supjaustykite ešerius nedideliais gabalėliais, prieš tai išimdami kaulus.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite pieną, kiaušinį, pipirus ir druską. Viską gerai išmaišykite. Geriau maišykite šakute, kad mišinys būtų vientisesnis.
Žingsnis 4
Kepimo formą ištepkite aliejumi. Ant formos dugno sudėkite virtus ryžius, o ant viršaus atsargiai išdėliokite žuvies gabalėlius. Pabarstykite reikiamais prieskoniais, mes naudojame juoduosius pipirus.
Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite juo žuvį. Pomidorus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir išdėliokite ant tarkuoto sūrio.
Žingsnis 6
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėkite paruoštą formą. Kepkite 15-20 minučių. Tada apverskite, kad žuvis būtų paruošta.
Kategorijos