Publikavimo data: 2024-06-23
Ešerių ir upėtakių kotletai
Kotletai, kaip ir daugelis kitų patiekalų, buvo išrasti Prancūzijoje. Iš pradžių kotletai buvo gaminami tik iš mėsos. Tačiau šiuolaikiniame pasaulyje dabar kotletai gaminami iš daržovių ir žuvies.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite ešerių ir upėtakių filė. Taip pat galite naudoti mėsmalę.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite smulkintus ešerius, upėtakius, kiaušinį, džiūvėsėlius ir krapus. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Išmaišykite. Įdaras turi būti ne tirštas ir ne skystas, kad iš jo būtų galima formuoti kotletus.
Žingsnis 3
Iš maltos mėsos suformuokite vienodo dydžio paplotėlius. Nedarykite per storų paplotėlių, kad jie lengviau iškeptų.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę ir kepkite kotletus iš abiejų pusių, kol apskrus. Tada sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite kotletus po dangčiu porai minučių. Šis paprastas būdas leis kotletams būti dar sultingesniems.
Žingsnis 5
Ešerių ir upėtakių kotletus patiekite su bulvių koše. Kad patiekalas būtų aromatingesnis, pabarstykite jį paprikų mišiniu.
Kategorijos