Publikavimo data: 2024-09-14
Ešerys ant kepimo skardos, ant svogūnų marinato su citrinų marinatu.
Kepta žuvis yra puikus karštas patiekalas pietums ar vakarienei, ypač jei prie jo pridedamas mėgstamas garnyras. Siūlome kepti jūros ešerį citrinų marinate ant raudonųjų svogūnų laiškų. Šis patiekalas išsiskiria paruošimo paprastumu ir skoniu. Bet, kaip sakoma: "Viskas, kas genialu, yra paprasta!". Citrinų sultys ešeriui suteikia neįprastų citrusinių natų. Žuvis gaunasi sultinga ir švelni. Kepant raudonieji svogūnai prisigeria jos sulčių ir tampa labai skanūs. Išbandykite!
Žingsnis 1
Išspauskite šaukštą citrinos sulčių ir supilkite į nedidelį dubenėlį. Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, įberkite porą žiupsnelių druskos ir juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Padarykite nedidelius pjūvius abiejose ešerio pusėse. Taip žuvis geriau marinuosis. Užpilkite ešerį citrinų marinatu ir nepamirškite juo padengti ešerio vidaus. Į pilvą įdėkite nedidelį ryšulėlį kvapiųjų kalendrų. Palikite ešerį 10 minučių pailsėti.
Žingsnis 3
Tuo tarpu raudonąjį svogūną supjaustykite plonais žiedais.
Žingsnis 4
Iš folijos padarykite nedidelę valtį. Į ją sudėkite raudonojo svogūno žiedus, o ant viršaus - marinate marinuotus ešerius.
Žingsnis 5
Žuvį, suvyniotą į foliją, dėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę 25-30 minučių. Jei jūsų orkaitėje yra konvekcinė funkcija, kepimo laikas bus trumpesnis.
Žingsnis 6
Paruoštą žuvį sudėkite į lėkštę. Gero apetito!
Kategorijos