Jūros ešerys yra vandenynų žuvis, priklausanti vidutinio riebumo žuvų rūšims. Ešerių mėsa turi mažai kalorijų, todėl tinka žmonėms, besilaikantiems dietos. Ešerio skerdenoje yra daug mėsos ir nedaug kaulų, todėl valyti ir ruošti ešerį lengva ir malonu.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite majonezą ir ištirpintą sviestą. Išspauskite česnaką ir įmaišykite į padažą. Išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Dar kartą kruopščiai išmaišykite visus ingredientus.
Žingsnis 2
Paimkite du kepimo folijos lakštus, sulenkite juos per pusę ir suformuokite ešerio karkaso dydžio valtį. Žuvį ištepkite aliejaus, česnako ir majonezo mišiniu. Įdėkite žuvį į folijos formą ir palikite kelioms minutėms įsigerti marinatui. Tuo tarpu įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki dviejų šimtų laipsnių temperatūros. Pasiųskite ešerius kepti.
Žingsnis 3
Po trisdešimties minučių atsargiai ištraukite formą su ešeriu iš orkaitės. Sultingas ir aromatingas ešerys paruoštas.
Žingsnis 4
Į lėkštę sudėkite špinatų lapus ir ant viršaus uždėkite keptą žuvį. Pabarstykite patiekalą juodaisiais pipirais. Patiekite.