Publikavimo data: 2024-09-16
Ešerys ant ugnies
Ešerys ant ugnies - idealus patiekalas didelei kompanijai lauke. Ešerys ant ugnies būna labai sultingas ir maloniai kvepia dūmais. Ant anglių virta žuvis skoniu nenusileidžia mėsai. Jūros ešerys - puikus pasirinkimas kepti ant žarijų. Jo skani švelni mėsa turi optimalų riebalų kiekį (nuo 3,5 iki 6 %) ir puikiai dera su daržovėmis, ryžiais, žolelėmis, prieskoniais. Pats jūros ešerys yra sveika, mažai kaloringa jūros gėrybė, kurioje gausu baltymų, o dėl kepimo ji išsaugo naudingąsias savybes.
Žingsnis 1
Padarykite negilius įpjovimus ešerių filė. Aptepkite žuvį ištirpintu sviestu. Pabarstykite prieskoniais, druska ir pipirais pagal skonį.
Žingsnis 2
Kepkite ant grotelių 10-15 minučių, kol taps traškūs.
Žingsnis 3
Paruoštą žuvį sudėkite į lėkštę ir papuoškite salotų lapais. Mėgaukitės.
Kategorijos