Publikavimo data: 2024-06-23
Ešerys apelsinų vyno marinate
Ešerių kepimas visuomet buvo geriausias būdas paruošti šį patiekalą iš visų kitų. Orkaitėje keptas ešerys išsaugo visas naudingąsias savybes, t. y. nepakeičiamąsias aminorūgštis ir mikroelementus, pavyzdžiui, fosforą. Kepimas su apelsinais raudonojo vyno marinate yra vienas sudėtingiausių receptų. Pakanka žuvies skerdenoje padaryti įpjovas, kad kepant ešerio filė būtų mirkoma apelsinų sultyse ir raudonajame vyne. Kad patiekalas būtų gardesnis, pridėkite rozmarino šakelę!
Žingsnis 1
Apelsinus supjaustykite vienodai storais apskritimais ant pjaustymo lentelės. Padarykite nedidelius įpjovimus ešeriuose.
Žingsnis 2
Paimkite kepimo indą ir patepkite jį augaliniu aliejumi. Ant formos dugno sudėkite apelsinus. Ant jų sudėkite žuvį. Į pjūvius įdėkite rozmarino šakelių. Į formą supilkite raudonąjį vyną ir palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 3
Dėkite formą į orkaitę ir kepkite 25 minutes 180C temperatūroje. Tada išimkite formą ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.
Žingsnis 4
Sudėkite jūros ešerius ir apelsinus į lėkštę. Atlikta!
Kategorijos