Ešerys apelsinų vyno marinate pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Ešerys apelsinų vyno marinate

Ešerių kepimas visuomet buvo geriausias būdas paruošti šį patiekalą iš visų kitų. Orkaitėje keptas ešerys išsaugo visas naudingąsias savybes, t. y. nepakeičiamąsias aminorūgštis ir mikroelementus, pavyzdžiui, fosforą. Kepimas su apelsinais raudonojo vyno marinate yra vienas sudėtingiausių receptų. Pakanka žuvies skerdenoje padaryti įpjovas, kad kepant ešerio filė būtų mirkoma apelsinų sultyse ir raudonajame vyne. Kad patiekalas būtų gardesnis, pridėkite rozmarino šakelę!
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
116 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys apelsinų vyno marinate Žingsnis 1
Apelsinus supjaustykite vienodai storais apskritimais ant pjaustymo lentelės. Padarykite nedidelius įpjovimus ešeriuose.

Žingsnis 2

Ešerys apelsinų vyno marinate Žingsnis 2
Paimkite kepimo indą ir patepkite jį augaliniu aliejumi. Ant formos dugno sudėkite apelsinus. Ant jų sudėkite žuvį. Į pjūvius įdėkite rozmarino šakelių. Į formą supilkite raudonąjį vyną ir palikite marinuotis 30 minučių.

Žingsnis 3

Ešerys apelsinų vyno marinate Žingsnis 3
Dėkite formą į orkaitę ir kepkite 25 minutes 180C temperatūroje. Tada išimkite formą ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.

Žingsnis 4

Ešerys apelsinų vyno marinate Žingsnis 4
Sudėkite jūros ešerius ir apelsinus į lėkštę. Atlikta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos