Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys folijoje su prieskoniais ir citrina
Ešerys yra labai sveika žuvis. Joje yra omega-3 riebalų rūgščių, vitaminų A, B, E, D, kalcio, magnio, jodo, kalio, fluoro, geležies ir seleno. Todėl mitybos specialistai pataria ją įtraukti į savo racioną. Norint paruošti ešerį, nereikia daug pastangų ir laiko. Pasinaudokite šiuo receptu! Jums reikės rozmarino, citrinos, druskos ir juodųjų pipirų. Naudojant gaminimo folijoje būdą žuvis bus sultinga ir minkšta. Prie ešerių pridėkite pasirinktą garnyrą ir turėsite puikų patiekalą pietums ar vakarienei.
Žingsnis 1
Supjaustykite citriną plonais griežinėliais. Vienai porcijai reikės vieno 2-3 mm storio griežinėlio.
Žingsnis 2
Pasūdykite ir papipirinkite ešerių kepsnį iš abiejų pusių ir padėkite ant folijos lakšto. Ant kepsnio uždėkite citrinos griežinėlį, rozmariną ir gabalėlį sviesto. Kruopščiai suvyniokite foliją.
Žingsnis 3
Žuvį folijoje sudėkite ant kepimo skardos arba į kepimo indą. Pašaukite ešerius į 180 °C temperatūros orkaitę 30 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos foliją nuimkite, kad žuvis paruduotų.
Žingsnis 4
Lėkštę apliekite balzaminiu kremu ir gražiai patiekite. Į lėkštę dėkite keptą ešerį ir papuoškite šviežios mėtos šakele. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos