Publikavimo data: 2025-08-21
Ešerys graikinių riešutų apkepe su pesto padažu
Ešerys graikinių riešutų apkepe su pesto padažu - labai paprasta ir greita paruošti. Puikaus skonio žuvis puikiai dera su virtomis bulvėmis, ryžiais ir saldžiarūgščiu aštriu padažu. Ešerių mėsa yra liesa, sveika ir lengvai virškinama, turi ryškų žuvies skonį ir sodrų aromatą. Skoniui atgaivinti galite įlašinti kelis lašus citrinos sulčių. Dėl nuostabios subtilaus skonio ir aromato harmonijos šis patiekalas puikiai tinka vakarienei ar šeimos pietums.
Žingsnis 1
Nuplautą ešerių filė įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais.
Žingsnis 2
Susmulkinkite žemės riešutus iki trupinių.
Žingsnis 3
Nedideliame dubenėlyje suplakite kiaušinį su citrinos sultimis.
Žingsnis 4
Į tinkamo dydžio kepimo indą įdėkite pergamentą. Dėkite ešerius ant pergamento, pamirkykite kiaušinių mišinyje ir tada suberkite smulkintus žemės riešutus.
Žingsnis 5
Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Žingsnis 6
Iškeptus ešerius apvoliokite graikinių riešutų džiūvėsėliuose ir sudėkite į serviravimo lėkštę. Šalia sudėkite pesto padažą ir citrinos griežinėlius. Skanaukite.
Kategorijos