Publikavimo data: 2025-08-18
Ešerys grietinėje
Mitybos specialistai rekomenduoja žuvį valgyti bent kartą per savaitę. Jei nesate ypatingas žuvies patiekalų mėgėjas, bet vis tiek norite pietums ar vakarienei pasigaminti žuvies, siūlome pasigaminti jūros ešerį grietinėje. Ši žuvis pasižymi švelnia balta mėsa, neutraliu aromatu ir maloniu skoniu. Be to, ji turi labai mažai kaulų. O svarbiausia - jūros ešerys yra labai sveikas. Ešerius kepkite orkaitėje su svogūnais, grietine ir sūriu. Gausis labai skanus ir švelnus patiekalas.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka arba išspauskite per česnakų presą.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite česnaką, sūrį ir grietinę.
Žingsnis 5
Iš folijos padarykite "valtį", jos vidų patepkite augaliniu aliejumi. Įtrinkite ešerį druska ir juodaisiais pipirais ir įdėkite į valtį. Ant ešerio uždėkite pusžiedžiais pjaustytų svogūnų.
Žingsnis 6
Sūrio ir grietinės mišinį tolygiai paskirstykite ant ešerių ir svogūnų. Pašaukite ešerius į orkaitę ir kepkite 20-30 min. 200 °C temperatūroje.
Žingsnis 7
Virtus ešerius pabarstykite smulkintais žalumynais. Patiekite patiekalą su laimo arba citrinos skiltele. Gero apetito!
Kategorijos