Ešerys grietinėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Ešerys grietinėje

Mitybos specialistai rekomenduoja žuvį valgyti bent kartą per savaitę. Jei nesate ypatingas žuvies patiekalų mėgėjas, bet vis tiek norite pietums ar vakarienei pasigaminti žuvies, siūlome pasigaminti jūros ešerį grietinėje. Ši žuvis pasižymi švelnia balta mėsa, neutraliu aromatu ir maloniu skoniu. Be to, ji turi labai mažai kaulų. O svarbiausia - jūros ešerys yra labai sveikas. Ešerius kepkite orkaitėje su svogūnais, grietine ir sūriu. Gausis labai skanus ir švelnus patiekalas.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
108 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.18/5 (28 bal.)

Žingsnis 1

Ešerys grietinėje Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Ešerys grietinėje Žingsnis 2
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka arba išspauskite per česnakų presą.

Žingsnis 3

Ešerys grietinėje Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 4

Ešerys grietinėje Žingsnis 4
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite česnaką, sūrį ir grietinę.

Žingsnis 5

Ešerys grietinėje Žingsnis 5
Iš folijos padarykite "valtį", jos vidų patepkite augaliniu aliejumi. Įtrinkite ešerį druska ir juodaisiais pipirais ir įdėkite į valtį. Ant ešerio uždėkite pusžiedžiais pjaustytų svogūnų.

Žingsnis 6

Ešerys grietinėje Žingsnis 6
Sūrio ir grietinės mišinį tolygiai paskirstykite ant ešerių ir svogūnų. Pašaukite ešerius į orkaitę ir kepkite 20-30 min. 200 °C temperatūroje.

Žingsnis 7

Ešerys grietinėje Žingsnis 7
Virtus ešerius pabarstykite smulkintais žalumynais. Patiekite patiekalą su laimo arba citrinos skiltele. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos