Ešerys grietinėlėje su bulvėmis ir svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Ešerys grietinėlėje su bulvėmis ir svogūnais

Kepta žuvis visada būna labai gera ir papuošia bet kokį pietų stalą! Šis gaminimo būdas taip pat yra sveikiausias, nes išsaugo didžiąją dalį maistingųjų medžiagų. Pavyzdžiui, žuvyje visada išlieka svarbiausių aminorūgščių. Šiame recepte jūros ešerys kepamas ant bulvių ir svogūnų žiedų. Vidutinio riebumo grietinėlė žuvį ir garnyrą padarys minkštesnius, o prieskoniai suteiks patiekalui daugiau originalumo ir pikantiškumo!
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
134 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.03/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys grietinėlėje su bulvėmis ir svogūnais Žingsnis 1
Ant švarios pjaustymo lentos nuluptas bulves supjaustykite apskritimais. Svogūnus supjaustykite žiedais.

Žingsnis 2

Ešerys grietinėlėje su bulvėmis ir svogūnais Žingsnis 2
Supjaustytus jūros ešerius sudėkite ant pjaustymo lentos. Žuvyje padarykite įpjovas ir patepkite sviestu. Pagal skonį pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir kitais prieskoniais.

Žingsnis 3

Ešerys grietinėlėje su bulvėmis ir svogūnais Žingsnis 3
Atskirame dubenyje sumaišykite patiekalui skirtą grietinėlę ir prieskonius.

Žingsnis 4

Ešerys grietinėlėje su bulvėmis ir svogūnais Žingsnis 4
Paimkite kepimo indą. Ištepkite jį sviestu. Ant formos dugno sudėkite bulves ir svogūnų žiedus. Ant daržovių viduryje formos centre sudėkite jūros ešerį. Į formą supilkite grietinėlę, sumaišytą su prieskoniais.

Žingsnis 5

Ešerys grietinėlėje su bulvėmis ir svogūnais Žingsnis 5
Dėkite patiekalą į 180 C temperatūros orkaitę 35 minutėms. Po šio laiko išjunkite orkaitę ir atsargiai išimkite formą. Palikite ją 5 minutes kambario temperatūroje. Indas turėtų šiek tiek atvėsti.

Žingsnis 6

Ešerys grietinėlėje su bulvėmis ir svogūnais Žingsnis 6
Perkelkite ešerius su bulvėmis ir svogūnais iš kepimo formos į gražią lėkštę. Atlikta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos