Publikavimo data: 2024-06-23
Ešerys grietinėlėje su bulvėmis ir svogūnais
Kepta žuvis visada būna labai gera ir papuošia bet kokį pietų stalą! Šis gaminimo būdas taip pat yra sveikiausias, nes išsaugo didžiąją dalį maistingųjų medžiagų. Pavyzdžiui, žuvyje visada išlieka svarbiausių aminorūgščių. Šiame recepte jūros ešerys kepamas ant bulvių ir svogūnų žiedų. Vidutinio riebumo grietinėlė žuvį ir garnyrą padarys minkštesnius, o prieskoniai suteiks patiekalui daugiau originalumo ir pikantiškumo!
Žingsnis 1
Ant švarios pjaustymo lentos nuluptas bulves supjaustykite apskritimais. Svogūnus supjaustykite žiedais.
Žingsnis 2
Supjaustytus jūros ešerius sudėkite ant pjaustymo lentos. Žuvyje padarykite įpjovas ir patepkite sviestu. Pagal skonį pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir kitais prieskoniais.
Žingsnis 3
Atskirame dubenyje sumaišykite patiekalui skirtą grietinėlę ir prieskonius.
Žingsnis 4
Paimkite kepimo indą. Ištepkite jį sviestu. Ant formos dugno sudėkite bulves ir svogūnų žiedus. Ant daržovių viduryje formos centre sudėkite jūros ešerį. Į formą supilkite grietinėlę, sumaišytą su prieskoniais.
Žingsnis 5
Dėkite patiekalą į 180 C temperatūros orkaitę 35 minutėms. Po šio laiko išjunkite orkaitę ir atsargiai išimkite formą. Palikite ją 5 minutes kambario temperatūroje. Indas turėtų šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 6
Perkelkite ešerius su bulvėmis ir svogūnais iš kepimo formos į gražią lėkštę. Atlikta!
Kategorijos