Publikavimo data: 2024-06-23
Ešerys grietinėlės padaže su česnakais, grybais ir bazilikais
Daugelis žmonių nevalgo žuvies dėl jos kvapo, skonio ir mažų kaulų, kurie dažnai trukdo mėgautis maistu. Greičiausiai šie žmonės paprasčiausiai nėra bandę jūros ešerių. Šios žuvies mėsa praktiškai neturi specifinio kvapo, o pačioje skerdenoje nėra kaulų. Visame pasaulyje jūros ešerys laikomas delikatesu ir patiekiamas geriausiuose restoranuose.
Žingsnis 1
Kiekvieną grybą supjaustykite į keturias dalis.
Žingsnis 2
Česnaką supjaustykite plonais žiedais skersai skiltelės. Padarykite skersinius įpjovimus ant žuvies. Įtrinkite ešerį druska ir pipirais ir į pjūvius įdėkite česnako skilteles.
Žingsnis 3
Supilkite grietinėlę ant grybų, suberkite maltą imbierą ir alyvuogių aliejų. Išmaišykite ir palikite 5 minutes pastovėti.
Žingsnis 4
Į kepimo indą sudėkite bazilikus. Taip kepdami bazilikai suteiks žuviai visą savo aromatą. Ant viršaus sudėkite ešerį ir užpilkite jį grietinėlės, imbiero ir grybų mišiniu. Pašaukite kepti į iki dviejų šimtų laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 minučių arba kol žuvis taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Išimkite formą su iškepusiu padažu iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 6
Atsargiai perkelkite į žuviai skirtą patiekalą. Sultingas ešerys su grietinėlės padažu ir grybais paruoštas.
Kategorijos