Ešerys grietinėlės padaže su česnakais, grybais ir bazilikais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Ešerys grietinėlės padaže su česnakais, grybais ir bazilikais

Daugelis žmonių nevalgo žuvies dėl jos kvapo, skonio ir mažų kaulų, kurie dažnai trukdo mėgautis maistu. Greičiausiai šie žmonės paprasčiausiai nėra bandę jūros ešerių. Šios žuvies mėsa praktiškai neturi specifinio kvapo, o pačioje skerdenoje nėra kaulų. Visame pasaulyje jūros ešerys laikomas delikatesu ir patiekiamas geriausiuose restoranuose.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
165 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.08/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys grietinėlės padaže su česnakais, grybais ir bazilikais Žingsnis 1
Kiekvieną grybą supjaustykite į keturias dalis.

Žingsnis 2

Ešerys grietinėlės padaže su česnakais, grybais ir bazilikais Žingsnis 2
Česnaką supjaustykite plonais žiedais skersai skiltelės. Padarykite skersinius įpjovimus ant žuvies. Įtrinkite ešerį druska ir pipirais ir į pjūvius įdėkite česnako skilteles.

Žingsnis 3

Ešerys grietinėlės padaže su česnakais, grybais ir bazilikais Žingsnis 3
Supilkite grietinėlę ant grybų, suberkite maltą imbierą ir alyvuogių aliejų. Išmaišykite ir palikite 5 minutes pastovėti.

Žingsnis 4

Ešerys grietinėlės padaže su česnakais, grybais ir bazilikais Žingsnis 4
Į kepimo indą sudėkite bazilikus. Taip kepdami bazilikai suteiks žuviai visą savo aromatą. Ant viršaus sudėkite ešerį ir užpilkite jį grietinėlės, imbiero ir grybų mišiniu. Pašaukite kepti į iki dviejų šimtų laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 minučių arba kol žuvis taps auksinės spalvos.

Žingsnis 5

Ešerys grietinėlės padaže su česnakais, grybais ir bazilikais Žingsnis 5
Išimkite formą su iškepusiu padažu iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Žingsnis 6

Ešerys grietinėlės padaže su česnakais, grybais ir bazilikais Žingsnis 6
Atsargiai perkelkite į žuviai skirtą patiekalą. Sultingas ešerys su grietinėlės padažu ir grybais paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos